Cathay Pacific bestelt 32 toestellen bij Airbus2 min leestijd

Cathay Pacific A350-1000 ©CathayPacific

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific gaat bij Airbus nog eens 32 Airbus A320neo toestellen bestellen die bestemd zijn om de vloot te moderniseren. Een paar dagen geleden maakte de maatschappij ook al bekend met een nieuwe business class te komen.

Cathay Pacific bestelt 32 toestellen bij Airbus

De maatschappij uit Hong Kong plaatste in 2017 ook al een order voor in totaal 32 Airbus A320neo’s en A321neo’s. De luchtvaartmaatschappij wil nu de short-haul vloot uitbreiden. Vanaf 2029 moeten daarom nog eens 32 Airbus A320neo toestellen toetreden tot de vloot. Cathay Pacific wil deze toestellen o.a. gebruiken voor HK Express. De toestellen zijn vooral bedoeld voor vluchten naar China en andere Aziatische buurlanden.

Op dit moment vliegt Cathay dus al rond met Airbus A321neo toestellen. Aan boord van deze toestellen is plaats voor in totaal 202 stoelen. 12 hiervan bevinden zich in business eclass en de overige 190 zijn verdeeld over de economy class. De nog te leveren Airbus A320neo toestellen zijn uiteraard een stukje kleiner en bieden plaats aan in totaal 188 passagiers. De maatschappij uit Hong Kong spreekt van een investering om de vloot modern te houden. Ronald Lam, de CEO van Cathay Pacific laat weten dat de Airbus A321 toestellen tot nu toe goed voldoen. “Als één van de grooste en belangrijkste maatschappijen ter wereld kunnen we daarnaast ook niet achterblijven met het vernieuwen van de vloot”, legt hij uit.

Cathay Pacific, A321neo
Naast de Airbus A321neo toestellen breidt Cathay Pacific de vloot uit met 32 A320 toestellen. (Foto: Cathay Pacific)

Cathay Pacific vliegt dagelijks op Amsterdam met een Airbus A350. Een aantal jaar geleden vloot InsideFlyer nog mee. Van deze vluchten kun je hier en hier een review lezen. Vanuit Hong Kong heb je aansluiting naar een groot aantal bestemmingen in de regio waar je dus wellicht in de toekomst ook met de nieuwe A320neo toestellen naartoe kunt vliegen.

Uitgelichte afbeelding: Cathay Pacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *