Buitenveldertbaan week dicht wegens onderhoud1 min leestijd

Buitenvelderbaan Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Buitenveldertbaan is van 3 t/m 11 juli tijdelijk buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud. Deze baan is dan niet toegankelijk voor vliegverkeer. De Buitenveldertbaan was vorig najaar ook al een week buiten gebruik.

Buitenveldertbaan week dicht wegens onderhoud

Om de start- en landingsbanen in goede staat te blijven houden is er jaarlijks onderhoud nodig. Denk hierbij aan het vernieuwen van het asfalt en de markeringen. Ook controleert men de bekabeling en worden lampen waar nodig gerepareerd of vervangen. Ook zal men de grasvelden maaien. Daarnaast zal men het hemelwaterafvoer nakijken en afspoelen. Tenslotte is er ook nog gelegenheid om de bebording en de taxibanen te controleren. Tijdens bovengenoemde periode zullen vliegtuigen gebruik moeten maken van andere start- en landingsbanen. Zo zal het drukker zijn op de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. De Buitenveldertbaan wordt normaliter vooral gebruikt als extra baan en als het op de andere banen druk is.

De Zwanenburgbaan op Schiphol (Bron: Schiphol)
Omdat de Buitenveldertbaan tijdelijk buiten gebruik zal zijn kunnen vliegtuigen gebruik maken van o.a. de Zwanenburgbaan. Bron: Schiphol)

Zoals dat de afgelopen jaren gewoonlijk is voert Schiphol deze werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Alle werkzaamheden voeren beide partijen in één keer uit. Hierdoor is het niet nodig om de baan dit jaar nog een keer buiten gebruik te stellen. Omwonenden kunnen voor meer informatie over deze werkzaamheden kijken op de website van BAS. Daarnaast informeert Schiphol altijd de omwonenden over de laatste updates en geplande werkzaamheden op de luchthaven.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *