Brussels Airport US Pre-Clearance stapje dichterbij1 min leestijd

brussels airport update

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airport zal binnenkort US Pre-Clearance faciliteiten krijgen. Hierbij krijg je al op de luchthaven van vetrek de immigratiefaciliteiten die je normaal gesproken krijgt als je de VS binnenkomt. Denk bijvoorbeeld aan paspoortcontrole en een controle van je bagage. Ook in 2017 had de luchthaven al plannen om deze faciliteiten te installeren, maar er werd nooit tot actie overgegaan. Dit veranderde in juli dit jaar toen Brussels Airport aankondigde om binnenkort met US Pre-Clearance faciliteiten te komen. Twee maanden verder zijn we weer een stapje dichterbij.

US Pre-Clearance op Brussels Airport

Brussels Airport wordt hiermee de derde Europese luchthaven met US Pre-Clearance faciliteiten, na Dublin en Shannon. Uiteindelijk zullen 30 Customs & Border Protections agenten naar de luchthaven komen om de formaliteiten af te handelen. Ondertussen is er een akkoord getekend tussen België en de Verenigde Staten.

Hiermee lijken de zaken in de goede richting te gaan, echter kan het nog een hele tijd duren voordat deze faciliteiten daadwerkelijk op Brussels Airport te vinden zijn. Andere luchthavens in de wereld zoals Bogota, Dubai, Jeddah en Tokyo kwamen ook met deze plannen. Echter werd nooit tot actie overgegaan. Dat er nu een akkoord is getekend tussen beide landen is in ieder geval al een goede zaak.

Conclusie

De US Pre-Clearance faciliteiten op Brussels Airport zijn met dit akkoord weer een stapje dichterbij gekomen. Ten opzichte van andere luchthavens in Europa is Brussels Airport hiermee bevoorrecht om naar de Verenigde Staten te vliegen. Echter kunnen deze faciliteiten soms ook voor behoorlijk wat vertraging zorgen. Stel je voor als iemand bijvoorbeeld een extra controle moet ondergaan of zijn of haar bagage moet van boord worden gehaald. De meeste passagiers zullen blij zijn met deze faciliteiten, alhoewel het voor Global Entry leden juist een tijdrovend iets is.

Uitgelichte afbeelding: Sébastien Aperghis-Tramoni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *