Brussels Airlines verlengt flexibele boekingsvoorwaarden2 min leestijd

Brussels Airlines vliegt naar deze bestemmingen in zomer 2021

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Richting de zomer lijkt er alweer wat meer mogelijk als het om reizen gaat. Velen kijken ernaar uit en de boekingen stromen inmiddels binnen bij reisorganisaties. Natuurlijk mogen we niet te vroeg juichen. Het herstel van de luchtvaart is nog wel van vele zaken afhankelijk. Lufthansa Group, moederbedrijf van onder andere Brussels Airlines, wil het vertrouwen van de reiziger winnen en verlengt daarom de flexibele boekingsvoorwaarden.

Ticketvoorwaarden

Normaliter zijn ticket- of boekingsvoorwaarden streng. Je betaalt bijvoorbeeld vaak flink wat geld om je ticket te wijzigen, als dat überhaupt al is toegestaan. Gedurende de Coronacrisis zijn de voorwaarden rigoureus versoepeld. Dit om reizigers tegemoet te komen met de vele reisrestricties. Maar ook om vertrouwen te winnen en nog enigszins wat boekingen binnen te krijgen.

Sinds augustus vorig jaar heeft Brussels Airlines een soepel beleid wat betreft de boekingsvoorwaarden. Dit betekent in de praktijk dat tickets gewijzigd kunnen worden zonder dat er sprake is van extra kosten. Dat betekent niet per definitie dat een gewijzigd vliegticket dezelfde prijs is als het originele ticket. Indien de originele boekingsklasse niet meer beschikbaar is dan kan het namelijk zijn dat het ticket duurder wordt.

Verlenging

Deze flexibele boekingsvoorwaarden zijn nu nogmaals verlengd, dit maakt Lufthansa Group bekend. Onder deze groep valt niet alleen Lufthansa, maar ook SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines. Voor alle genoemde airlines geldt deze verlenging. Een kosteloze wijziging van tickets is nu mogelijk tot 31 juli 2021. Na die datum is dat niet meer mogelijk. Nieuwe reisdata zijn toegestaan tot een jaar na de originele reisdatum. Het is ook mogelijk om de boeking te annuleren en (nog) geen nieuwe reisdata vast te leggen. De nieuwe boeking moet dan uiterlijk 31 augustus 2021 gemaakt zijn.

Enkele Airbus A320 toestellen geparkeerd op Brussels Airport (Bron: Brussels Airlines)
Enkele Airbus A320 toestellen geparkeerd op Brussels Airport (Bron: Brussels Airlines)

Vloot

De crisis ging Brussels Airlines niet in de koude kleren zitten. Door de flinke afname van het aantal vluchten is de maatschappij gedwongen de vloot te verkleinen. Er gaan heel wat vliegtuigen uit. Waaronder enkele Airbus A319 toestellen. Ook verlieten enkele Airbus A330 long haul vliegtuigen het toneel. Het eerste herstel van de luchtvaart zal in de short en medium haul markt zijn. De resterende A319 en A320 kisten spelen hierin naar verwachting een belangrijke rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *