Brussels Airlines plant Sukhoi SuperJets in

Sukhoi SuperJet

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het gaat Brussels Airlines (SN) voor de wind. Ondanks een zwaar jaar heeft de Belgische maatschappij 2016 met een operationele winst af kunnen sluiten. Om de markt bij de houden staan in 2017 verschillende wijzigingen in de planning. Zo wordt een nieuwe route naar India gelanceerd. Daarnaast wordt de Avro RJ100 uitgefaseerd.

Sukhoi SuperJet

Om de Europese vluchten uit te kunnen blijven voeren is Brussels Airlines een ‘wet lease’ overeenkomst aangegaan met het Ierse Cityjet. Dit omvat de komende 2 jaar het gebruik van Cityjet’s crew en vliegtuigen op verschillende Europese routes van SN. Bijzonder is dat het vliegtuigtype in kwestie de Sukhoi SuperJet SSJ100 is. Deze Russische kist is nog zeer ongewoon op Europese routes. Vanaf 26 maart wordt de Sukhoi stapsgewijs geïntroduceerd op verschillende bestemmingen. Dit zijn: Basel, Berlijn Tegel, Birmingham, Bologna, Bordeaux, Kopenhagen, Edinburgh, Genève, Gothenburg, Hamburg, Krakow, Milaan Linate/Malpensa, Nice, Praag, Venetië, Warschau en Wenen. Gezien het grote aantal routes is de kans om de Superjet tegen te komen niet heel groot, tenzij je hier specifiek voor boekt.

Sukhoi SuperJet
Het interieur van de Sukhoi SuperJet is ontworpen door Pininfarina

De SSJ100 is het Russische antwoord op een nieuwe generatie regional jets zoals de Embraer 175 en Bombardier C-Series. Wil je met een bijzonder vliegtuig vliegen, kijk dan eens naar de vluchten van Brussels Airlines!

Reacties

  1. Simon zegt

    En hoe staat het met de Boeing 767. Binnenkort vlieg ik (voor het eerst) met BA naar Banjul/ Gambia. Daar werden altijd 767’s voor gebruikt, maar ik zie ze niet meer staan in de fleetlist. Wat zetten ze nu in?

    • The Flying Dutchboy zegt

      Ik neem aan dat je met BA eigenlijk Brussels Airlines (SN) bedoelt en niet British Airways? Brussels Airlines heeft geen 767’s meer. Longhaul vluchten, zoals naar Banjul, worden uitgevoerd met een Airbus A330.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *