Brussels Airlines & Austrian kondigen dienstregeling voor de zomer aan

Airbus van Brussels Airlines (Bron: Brussels Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind maart is het zover, de zomerdienstregeling gaat weer van start voor de luchtvaart. Op dit moment is het nog vrij rustig met de bekendmaking van eventuele nieuwe routes of andere aanpassingen in de dienstregeling. Meer vluchten en nieuwe bestemmingen zijn aangekondigd door Brussels Airlines en Austrian voor de aanstaande zomer.

Slag om de arm

De routes die door Brussels Airlines en Austrian voor de aanstaande zomerdienstregeling zijn aangekondigd zijn natuurlijk onder voorbehoud van wijzigingen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met hoe landen het coronavirus onder controle weten te houden. Een grote uitbraak kan er zo maar voor zorgen dat een route (tijdelijk) wordt opgeheven. Luchtvaartmaatschappijen lijken er zoveel mogelijk aan te doen dat het aanbod vergroot wordt. Hierdoor is de kans groter dat er meerdere routes wel uitgevoerd kunnen worden, mocht het elders niet meer lukken. Ze spreiden de kansen dus een beetje.

Routes Brussels Airlines

Het Belgische Brussels Airlines gaat weer naar Noord-Amerika vliegen, maar ook een nieuwe route aan haar netwerk toevoegen. Zo zal de maatschappij vanaf 2 augustus vanuit Brussel naar Frankfurt gaan vliegen. Via deze hub in Duitsland kun je gemakkelijk overstappen op vluchten uitgevoerd door onder andere Lufthansa. Dit is dan zeker ook een strategische stap.

Longhaul zal Brussels Airlines weer naar Montreal, New York en Washington DC gaan vliegen. De vluchten naar de Verenigde Staten starten vanaf 14 juni, naar Canada een dag later.

Brussels Airlines breidt bestemmingen in de winter uit

Brussels Airlines vliegt momenteel nog naar veel bestemmingen in Afrika. De maatschappij verhoogt de  frequentie in de zomerdienstregeling naar deze Afrikaanse bestemmingen. Vanaf midden juni vlieg Brussels Airlines dagelijks naar Abidjan, Accra, Banjul, Dakar, Douala en Yaounde, Kinshasaen Entebbe. Vanaf 15 juni gaan ze ook weer vliegen naar Luanda in Angola.

In Europa zal de maatschappij op 60 korte en middellange bestemmingen gaan vliegen. De maatschappij richt zich voornamelijk om vakantiebestemmingen in Portugal, Spanje en Griekenland. Het netwerk naar de verschillende Europese bestemmingen zal vanaf april toenemen.

Vanaf april zal Brussels Airlines vooralsnog naar de volgende Europese bestemmingen gaan vliegen: Alicante, Athene, Barcelona, Bilbao, Bologna, Boedapest, Catania, Faro, Gran Canaria, Heraklion, Kos, Krakow, Lissabon, Madrid, Malaga, Napoli, Nice, Oslo, Porto, Praag, Rome, Stockholm, Tel Aviv, Tenerife, Valencia, Vilnius en Warschau.

Vanaf mei komen daar nog verschillende bestemmingen bij, namelijk: Dubrovnik, Edinburgh, Ibiza, Milaan Linate, Moskou, Palermo, Palma de Mallorca, Rhodos, Split en Wenen toegevoegd.

De frequentie naar bovenstaande bestemmingen zal toenemen in juni. Ook zal Brussels Airlines in de zomerdienstregeling vanaf juni gaan vliegen naar Bari, Birmingham, Corfu, Firenze, Göteborg, Sint-Petersburg, Jerevan en Zakynthos.

Brussels Airlines & Austrian kondigen dienstregeling voor de zomer aan

Austrian

Net als Brussels Airways gaat Austrian vanaf mei weer vliegen naar New York JFK en Montreal. Hierdoor zijn er 8 verbindingen met New York per week en 3 met Montreal. Ook hoop dat maatschappij Bangkok en Tokyo weer aan te kunnen vliegen. Austrian wil ook naar een flink aantal zomerse bestemmingen gaan vliegen. Bestemmingen zijn te vinden in Griekenland, Cyprus, Italië, Spanje en Portugal. Via Wenen kun je bijvoorbeeld naar Herkalion op Kreta vliegen of Larnaca op Cyprus.Brussels Airlines & Austrian kondigen dienstregeling voor de zomer aan

Een nieuwe bestemming voor Austrian is Hannover in Duitsland. Deze route werd voor het laatst gevlogen in 2009. De eerste vlucht tussen Hannover en Wenen zal plaatsvinden op 25 maart.

Flexibele tickets

Om met een prettig gevoel je tickets te kunnen boeken, zijn er allerlei aanpassingen in de voorwaarden van je tickets. Zo bieden zowel Brussels Airlines als ook Austrian flexibele boekingsvoorwaarden aan, die deels nog gelden in de zomer. De voorwaarden voor vliegtickets geboekt bij Austrian kun je hier vinden. Boek je je vliegtickets bij Brussels Airlines, dan lees je hier de voorwaarden. Zo kun je op dit moment alle tickets tot eind mei zonder boekingskosten worden omgeboekt, zo vaak als je wilt. Hierna kun je nog eenmaal gratis omboeken.

Bron & beeldmateriaal: Austrian en Brussels Airlines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *