British Airways vliegt vanaf oktober naar surfstad Durban

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ben je zoek naar een mooie bestemming waar je ook nog eens goed kunt surfen? Het populaire Durban in Zuid-Afrika is dan zeker een aanrader. Deze Zuid-Afrikaanse stad staat bekend om de beste surfgolven van de regio. Ook als je niet van surfen houdt is de strandbestemming overigens een aanrader. Het nabijgelegen Drakenberg Park is bijvoorbeeld een prachtig gebied om te wandelen. British Airways start vanaf eind oktober met directe vluchten vanuit Heathrow naar Durban. De tickets zijn aantrekkelijk geprijsd.

Non-stop

De Engelse maatschappij zal met deze nieuwe route de enige non-stop verbinding hebben tussen Europa en Durban. Veel maatschappijen vliegen namelijk via O.R. Tambo International Airport (JNB) nabij Johannesburg. KLM doet dat bijvoorbeeld ook in samenwerking met South African Airways en Comair.

KwaZulu Natal South Africa

Boeing 787-8

British Airways zal de route drie keer per week aanvliegen met een Boeing 787-8 (Dreamliner). Volgens het vliegschema dat nu gepland is komt de vlucht in de ochtend aan in Durban. Vlieg je terug dan kom je in de avond aan in Londen. De nieuwe route is onderdeel van BA’s 5-jarig investeringsplan om voornamelijk de premium cabines te verbeteren. Hieronder vind je het vluchtschema. De vluchten zullen de nummers BA41 en BA40 krijgen.

Vluchtschema BA41/BA40 (Bron: British Airways)
Vluchtschema BA41/BA40 (Bron: British Airways)

Zakelijk

Niet alleen vakantiegangers zullen Durbans aangename klimaat kunnen waarderen. Ook de zakelijke reiziger treft kansen in de lokale bedrijvigheid. Diverse Britse bedrijven zijn al gevestigd in de regio. Een directe link met Londen kan de handel verder doen toenemen. Voor de zakelijke reiziger biedt BA een goede premium producten in de vorm van Club World (business class) en World Traveller Plus (premium economy).

Aantrekkelijke prijs

De vluchten lijken nu een aantrekkelijke vanaf-prijs te hebben. Je boekt namelijk een economy ticket vanaf 599 GBP (zo’n €675). Premium economy en business class boek je respectievelijk voor 1214 en 3199 GBP. Het is uiteraard mogelijk om deels met Avios punten te betalen. Avios is het frequent flyer programma van British Airways en Ibera. Ook Aer Lingus, Flybe, Kulula, Meridiana en Vueling zijn aangesloten bij Avios.

Bij deze prijzen moet wel opgemerkt worden dat je natuurlijk nog een vlucht nodig hebt van Nederland naar Londen. Maar dat hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om de trein te gaan.

(Bron: British Airways)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *