British Airways verhuist op New York-JFK naar terminal 82 min leestijd

New York-JFK Terminal 8

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De eerste vlucht van British Airways is gisteren 21 november 2022 vertrekken vanuit terminal 8 op de luchthaven van New York-JFK. Een paar jaar geleden verhuisde LATAM juist vanuit terminal 8 naar terminal 4 om zo beter te kunnen samenwerken met Delta Air Lines.

British Airways naar terminal 8 op New York-JFK

De Britse maatschappij had in 2019 al plannen om naar terminal 8 te verhuizen. Dit heeft uiteraard te maken met de samenwerking met partners American Airlines. Tot nu toe zat British Airways op terminal 7 en was hier lange tijd ook de enige maatschappij. British Airways investeerde zelfs nog $ 65 miljoen USD in deze terminal aangezien New York een belangrijke markt vormt voor de maatschappij.

Vernieuwde First Lounge van British Airways op New York JFK
British Airways heeft fors geïnvesteerd in terminal 7 op New York-JFK. (bron: British Airways)

Deze investering is niets vergeleken met die van $ 400 miljoen USD in terminal 8. Terminal 7 zal trouwens in de toekomst volledig worden afgebroken om ruimte maken voor terminal 6. British Airways en American Airlines vormen samen een trans-Atlantische joint-venture. Het is echter best vreemd dat beide maatschappijen op New York-JFK op twee verschillende terminals zaten. En deze twee terminals zijn niet eens met elkaar verbonden. Je zult de AirTrain moeten nemen om je van de ene naar de andere terminal te verplaatsen. De komende weken zullen echter nog steeds een aantal vluchten van British Airways vanuit terminal 7 vertrekken of daar aankomen. Aangezien British Airways een vrij grote aanwezigheid heeft op New York-JFK is het namelijk niet mogelijk om alle vluchten in één dag over te plaatsen. De laatste vlucht zal op 30 november vanuit terminal 7 vertrekken. Na die datum vertrekken alle vluchten van British Airways vanuit terminal 8.

Lounges op terminal 8

Met de verhuizing van naar terminal 8 krijgen passagiers van British Airways ook toegang tot meer lounges. Bovendien opent American Airlines in samenwerking met British Airways in december ook een aantal nieuwe lounges op terminal 8. Deze nieuwe lounge beschikken o.a. over een champagnebar, een à la carte dining room en mooi uitzicht op de vliegtuigen.

American Airlines, New York-JFK, Terminal 8
American Airlines opent in December nieuwe lounges op New York-JFK. (bron American Airlines)

Uitgelichte afbeelding: American Airlines

Reacties

  1. Erwin zegt

    Klopt vrij weinig van dit artikel. BA verhuisd namelijk pas vanaf 1 december officieel naar terminal 8. Op dit moment zijn er twee vluchten, de eerste en laatste aankomst, officiële verhuizing is pas volgende week (dus staat verkeerd om in artikel). Ook de getallen kloppen niet. Er is namelijk $400 miljoen geïnvesteerd door een combinatie van AA/BA. Ook de $65000 klopt niet, daar koop je amper wat interieur van. Ook is het niet alleen American Airlines die lounges opent zoals de foto aangeeft, het is een gezamenlijke investering oftewel AA & BA.

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Hallo Erwin, het klopt inderdaad dat het nog geen officiële verplaatsing is. Het ging gisteren alleen om de eerste vlucht vanuit terminal 8. Ik heb de getalleen naar waarheid aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *