British Airways vaker en verder vanaf London City

British Airways vaker en verder vanaf London City

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen zomerperiode was de drukste voor British Airways ooit op London City Airport. Om dit succes te vieren worden er nog meer routes, vliegtuigen en frequenties toegevoegd vanaf komend winterseizoen. Deze start eind oktober 2018.

Vloot op London City

De British Aiways vloot op London City Airport zal verder vergroot worden. Vier extra Embrear E190’s zullen namelijk worden toegevoegd aan de British Airways CityFlyer vloot. Dit zal ervoor zorgen dat er deze winter maar liefst 26 vliegtuigen aanwezig zullen zijn op de luchthaven van London City (LCY).

Naast het toevoegen van extra vliegtuigen aan de vloot op London City zullen er ook enkele nieuwe routes worden geïntroduceerd. Een van de nieuwe routes zal de route van London City naar Rome (FCO), Italië zijn. Deze route zal heel het jaar worden uitgevoerd. Een enkele reis, met handbagage, kost je £55,-

British Airways vaker en verder vanaf London City
Trevi Fountain, Rome

Daarnaast zal er ook een vijfde dagelijkse vlucht worden toegevoegd op de populaire route naar Zurich (ZRH), Zwitserland.

Verrassing

Rome is de nieuwste route die zal worden begonnen vanaf het nieuwe winterseizoen 2018. Extra routes zullen binnenkort bekend worden gemaakt, maar het blijft dus niet alleen bij Rome. Ook zullen verschillende bestemmingen extra worden aangevlogen.

Tom Stoddart, Managing Director British Airways CityFlyer zegt het volgende over de verbeteringen op London City:

Het is een spannende tijd voor ons op London City Airport. De vier nieuwe vliegtuigen zorgen ervoor dat er meer bestemmingen en betere vliegtijden zijn voor onze reiziger. Zij zullen hier dan ook direct van profiteren.

Ook Luke Hayhoe, general manager Commercial and Customer, is erg positief over de verbeteringen op de Londense luchthaven:

Het is erg positief om de jaar-op-jaar uitbreiding voort te zetten op London City Airport. We voegden in 2018 meer dan 13% capaciteit toe. In 2019 zal er bijna 20% aan capaciteit worden toegevoegd. De nieuwe route naar Rome zorgt ervoor dat er straks 33 bestemmingen zijn vanaf London City Airport.

Beeldmateriaal: British Airways

Reacties

 1. Miya zegt

  LYC is prettig en erg efficiënt vliegveld, gebruikt het zelf maandelijks.

  Alleen als reizigers moet je niet zo blij zijn met de extra drukte. Van de zomer was er al nauwelijks plek om te staan als je op je vlucht wacht, laat staan om te zitten. Ook verder geen KLM lounge. Men mag dus ook wel in extra ruimte voor passagiers investeren.

  Reis je via LYC, dan zou ik 45min van te voren aanwezig zijn. Meer tijd heb je echt niet nodig.

  • Marco zegt

   Hallo Miya,

   LYC is zeker een kleine luchthaven en het is zeker fijn als ze daar ook iets aan gaan doen. Ook een gratis lounge voor frequente reizigers is wel prettig. Wellicht dat BA met zijn investeringsplan nog iets kan bedenken.
   Ik heb gelezen dat er een lounge zit maar je hier best aardig voor moet betalen.

   Qua tijd hoef je er inderdaad niet zo vroeg te zijn, dat scheelt weer veel wachttijd 😉

   Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *