British Airways neemt retro Airbus A319 weer in gebruik2 min leestijd

British Airways retro A319

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij British Airways vliegt sinds afgelopen woensdag weer met een retro Airbus A319 tussen Londen-Heathrow en diverse Europese bestemmingen. Eerder dit jaar vierde de Britse maatschappij al haar 100-jarig bestaan op Schiphol.

British Airways retro Airbus A319

Het toestel heeft tijdens de uitbraak van de pandemie uiteraard niet gevlogen. Daarna werd het toestel naar Madrid gebracht waar het de afgelopen twee jaar heeft gestaan. Het toestel met registratienummer G-EUPJ draagt nog de huisstijl van British European Airways. Dit is een van de maatschappijen die in de jaren zeventig opging in British Airways. De Britse maatschappij vliegt regelmatig met Airbus A319 toestellen tussen Londen-Heathrow en Schiphol. Het toestel was dan ook al te spotten op deze route. De kans is dus ook aanwezig dat het retro toestel binnenkort weer te zien is op Schiphol. Het is op dit moment echter nog niet bekend wanneer dit precies zal zijn.

British Airways vliegt sinds afgelopen woensdag weer rond met de retro Airbus A319. (Bron: British Airways)

Voorheen vloog British Airways met meerdere toestellen in retrokleurstelling rond. Zo waren er voor de uitbraak van de pandemie verschillende Boeing 747 te zien in deze retrokleuren. Al deze toestellen zijn toen allemaal voorgoed aan de kant gezet.

Eerste vlucht naar Glasgow

Nadat het toestel uit Madrid was geland werd deze direct ingezet op een commerciële vlucht naar Glasgow. Vervolgens keerde het toestel terug naar Londen-Heathrow om de volgende vlucht naar Lissabon te maken. De G-EUPJ is op dit moment 24 jaar oud en heeft eigenlijk alleen maar voor British Airways zelf gevlogen. Het toestel werd in 2019 samen met enkele Boeing 747 toestellen in de retrohuiskleuren gespoten.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *