British Airways in 2023 terug naar standaard kwalificatievereisten2 min leestijd

British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways Executive Club zal in 2023 weer teruggaan naar de standaard kwalificatievereisten. Vorig week maakte Hilton Honors ook al bekend om volgend jaar weer terug te gaan naar de standaard kwalificatievereisten.

Huidige kwalificatievereisten British Airways

Voor de afgelopen twee jaar was het door corona een stukje gemakkelijker om elitestatus te behalen. Zo verlaagde British Airways in 2020 voor het eerst de vereisten voor het behalen van elitestatus. Ook werd de geldigheid van elitestatus toen met 12 maanden verlengd. Een jaar later deed de Britse maatschappij hetzelfde waardoor de regels voor het behalen van elitestatus met nog een jaar werden versoepeld. Aangezien ook de geldigheid van elitestatus met nogmaals 12 maanden werd verlengd konden leden die zich in 2019 hadden gekwalificeerd hun status nog langer behouden. De kwalificatievereisten waren dit jaar als volgt:

  • Bronze: 225 Tier Points of 18 vluchten
  • Silver: 450 Tier Points of 37 vluchten
  • Gold: 1.125 Tier Points

Ook verlengde British Airways vorig jaar de geldigheid voor toegang tot de Concorde Room. De geldigheid van eVouchers werd met 6 maanden verlengd.

British Airways Lounge op Schiphol (Bron: OneWorld)
Twee jaar lang was het een stuk gemakkelijk om elitestatus te behalen binnen de Executive Club. (Bron: OneWorld)

Nu er weer meer gereisd kan worden ziet British Airways het niet langer als noodzakelijk om de versoepelingen aan te houden. Hierdoor gelden vanaf 1 januari 2023 weer de standaard kwalificatievereisten.

Kwalificatievereisten British Ariways 2023

De vereisten voor het behalen van elitestatus binnen de Executive Club voor 2023 komen overeen met die van voor de uitbraak van de pandemie. Op de website van British Airways kun je precies zien wat de voordelen zijn van alle statusniveaus. De vereisten zien er als volgt uit:

  • Bronze: 300 Tier Points
  • Silver: 600 Tier Points
  • Gold: 1.500 Tier Points

Dit betekent dat je nog t/m 31 december 2022 de tijd hebt om je onder de huidige vereisten te kwalificeren voor elitestatus. Dit kan nogal een groot verschil uitmaken aangezien je status dan zeker 12 maanden geldig is. Alle leden van de Executive Club hebben hier inmiddels ook een e-mail over ontvangen.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *