British Airways blijft grote afwezige op Londen Gatwick

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ook British Airways heeft het momenteel zwaar. De Britse nationale carrier verbindt normaliter het Verenigd Koninkrijk met bestemmingen verspreid over de gehele wereld. Nu is dat een stuk minder. BA vliegt zelfs alleen nog maar vanuit hubs Londen City en Londen Heathrow. De operatie op Londen Gatwick staat nog steeds stil en dat zal nog wel even zo blijven. Dit terwijl de vluchten vanuit Gatwick eigenlijk in november weer zouden starten.

British Airways

Zoals veel airlines probeert British Airways het aanbod van bestemmingen en frequentie van vluchten zo veel mogelijk op de vraag af te stemmen. Met zo’n lage vraag is dat zeker belangrijk, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je met een paar passagiers in een long haul toestel gaat vliegen. Dat levert de maatschappij natuurlijk geen geld op. Om de operatie zo veel mogelijk te concentreren heeft BA eerder al besloten om in ieder geval tijdelijk alleen nog maar vanuit Londen Heathrow en Londen City te gaan vliegen. De British Airways basis op Londen Gatwick is dus gesloten. En dat blijft voorlopig ook zo. Vanuit Heathrow vliegt BA zelf en Londen City wordt ook gebruikt door BA Cityflyer.

Embraer toestel van BA Cityflyer op de luchthaven van Londen City (Bron: Stuart Bailey voor British Airways)
Embraer toestel van BA Cityflyer op de luchthaven van Londen City (Bron: Stuart Bailey voor British Airways)

Londen Gatwick vs. Heathrow

In eerste instantie zou de British Airways basis op Londen Gatwick weer open gaan voor short haul vluchten op 8 november 2020. Maar dit is nu uitgesteld naar 27 maart 2021. Tot die tijd zullen er dus geen short haul vluchten van British Airways vertrekken vanuit deze luchthaven. Met die beslissing behoudt de Britse carrier dus Londen Heathrow als enige basis.

Omdat in eerste instantie gepland was om een aantal bestelling vanaf november wel vanuit Gatwick aan te vliegen is daar dus nu een wijziging in gekomen. Dat betekent dat zo’n 28 bestemmingen toegevoegd zijn aan het netwerk vanuit Heathrow of dat de frequentie is verhoogd. Hieronder een overzicht van de gewijzigde routes vanuit Heathrow. Tussen haakjes lees je de frequentie.

BA vliegt naar Algiers (4), Alicante (3), Amsterdam (23), Bilbao (7), Bordeaux (5), Dubrovnik (1), Faro (7) en Funchal (5). Ook Genève (25), Gran Canaria/Las Palmas (2), Grenoble (2), Innsbruck (5), Jersey (34), Lanzarote (5), Malaga (10), Malta (2), Marrakech (6), Naples (5) en Palma de Mallorca (3). Tot slot verplaatsen de volgende bestemmingen naar Heathrow: Paphos (2), Porto (5), Salzburg (11), Sevilla (5), Tenerife (10), Tirana (7), Turijn (14), Venetië (14) en Verona (6).

Een tweetal bestemmingen is voorlopig geannuleerd omdat ze niet meer in het huidige aanbod passen. Dat zijn Keulen en Genua. Ook de verbindingen naar Edinburgh, Glasgow, Nice en Rome gaan niet (extra) mee naar Heathrow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *