De beste en slechtste airlines om met kinderen te reizen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ouders weten dat reizen met kinderen niet altijd verloopt zoals gepland. Sommige airlines spelen hierop in door families bepaalde privileges te geven. Zo kan de reis toch iets gemakkelijker verlopen. Een test van twintig grote airlines laat zien dat er grote verschillen zijn tussen maatschappijen. Welke airline is het meest Family Friendly?

20 airlines

De Britse website Play Like Mum deed recentelijk onderzoek naar hoe twintig grote luchtvaartmaatschappijen omgaan met passagiers die reizen met kinderen. Het onderzoek is gedaan door de informatie op de website van de maatschappij op te zoeken. Op deze manier zal men namelijk in de meeste gevallen zelf ook informatie zoeken. De twintig airlines die werden onderzocht zijn zowel low cost als reguliere airlines.

Er werd op acht criteria beoordeeld. Allereerst werd er gekeken of er gratis stoelselectie voor families beschikbaar is. Daarnaast is van belang of de kinderen zelf ook bagage mee mogen nemen. Ook werd er gekeken naar de beschikbaarheid van pre-boarding voor gezinnen met jonge kinderen. Een van de grote ergernissen is dat men moet betalen voor kinderen die op schoot meereizen. Er is dus gekeken of hier een fee voor gerekend wordt. Aanvullend werd er gekeken naar de services in de cabine. Denk bijvoorbeeld aan de maaltijden, inflight entertainment en wiegjes. Tot slot werd er bekeken of het mogelijk is om gratis een kinderwagen mee te nemen.

Wie is de beste?

Volgens de test komen British Airways en Emirates het beste uit de bus. Zij voldoen op alle acht punten. Virgin Atlantic, Lufthansa en Air France volgen met zeven goed beoordeelde punten. Het slechtst beoordeeld zijn Ryanair, Jet2 en Flybe. Zij halen maar één of twee punten van de beoordeelde acht punten.

De infographic van het hele onderzoek is hier te vinden.

British Airways en Emirates

De Britse nationale maatschappij reageert verheugt op het nieuws. Al 150.000 reizigers maakten gebruik van de faciliteiten speciaal voor families. Voornamelijk op Heathrow zijn speciale Family Zones ingericht. Op drukke dagen worden water en ijsjes uitgedeeld. Ook krijgen de kinderen leesboekjes en een cartoon boardingpass. Op deze speciale pagina is alles te lezen over Family Travel bij British Airways.

Family Check-in Zone bij British Airways (Bron: British Airways)
Family Check-in Zone bij British Airways (Bron: British Airways)

Ook Emirates kwam goed uit de bus. Eerder deze week schreven we al over de nieuwe amenity kits die speciaal zijn ontworpen voor de jonge reiziger. Net als BA voldeed Emirates in de test op alle acht beoordeelde punten. Op deze pagina lees je alles over reiziger met kinderen bij Emirates. De maatschappij heeft niet inhoudelijk gereageerd op de test.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *