Brabantse innovaties getest op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport stopt parkeergarage plannen in de ijskast

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport is een relatief kleine luchthaven. Deze kleinschaligheid kan een voordeel zijn om nieuwe innovaties gemakkelijk uit te testen. Het Brabantse Vanderlande is gespecialiseerd in luchthaventechnieken en processen. Eindhoven Airport stelt de luchthaven ter beschikking om de Brabantse innovaties te laten testen.

Duurzaam & Slim

Het is voor een bedrijf altijd goed om te blijven innoveren. Men moet kijken wat er al goed gaat, maar ook naar wat er beter kan. Vanderlande is gevestigd in de Brainport Eindhoven en is wereldwijd marktleider (30%) op het gebied van bagageafhandelingssystemen. Het is voor Vanderlande interessant om te kijken welke innovaties wel en niet werken en waar verbetering in moet komen. De samenwerking tussen Eindhoven Airport en Vanderlande moet zorgen voor de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen die de luchthaven duurzamer, schaalbaarder en slimmer kunnen maken. Dit zijn natuurlijk allemaal onderwerpen die binnen de luchtvaart enorm van belang zijn.Uiterlijk omgeving Eindhoven Airport Boulevard aangepakt

Testen

De komende maanden zullen er op Eindhoven Airport verschillende testen zijn. Er zal tijdens deze proef ook een samenwerking zijn met technologie-, design- en kennisinstituten. Zo is er deze zomer bijvoorbeeld al een start gemaakt op het gebied van bagageherkenning. Deze technologie moet ervoor zorgen dat bagage van reizigers ingecheckt wordt door er met camera-apparatuur foto’s van te maken. Dit jaar willen beide bedrijven ook starten met een zelfrijdend voortuig dat bagage van het platform naar het vliegtuig brengt.

In alle tijden staat de luchtvaart voor uitdagingen. Deze uitdagingen kunnen door middel van innovaties worden omgezet in kansen, aldus Mirjam van den Bogaard (COO Eindhoven Airport). Van den Bogaard geeft aan dat beide bedrijven al jaren nauw samenwerken en graag voorop willen lopen in de toepassing van nieuwe technieken ter verbetering van de luchthavenprocessen. Vandervelde is ook blij om samen te kunnen werken met Eindhoven Airport. De luchthaven is dicht bij huis en zo kunnen nieuwe innovaties gemakkelijk worden getest in een operationale omgeving, aldus Mark Lakerveld, Market Director Airports Vanderlande.

Bron & beeldmateriaal: Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *