Sparen met de reguliere American Express kaart6 min leestijd

American Express sparen kaart

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Frequent flyer miles en hotelpunten sparen doe je niet alleen door te vliegen of door in hotels te verblijven. Je kunt namelijk ook miles verdienen met je creditcard. MasterCard en VISA zijn de populairste en meest geaccepteerde creditcards in Nederland. Toch zijn dit niet de interessantste creditcards om frequent flyer miles en hotelpunten te sparen. Dat doe je namelijk met een creditcard van American Express. In dit artikel lees je hoe je veel miles kunt sparen met deze kaart, en wat nou precies het verschil is tussen de “normale” kaarten en de Flying Blue kaarten.

American Express versus Flying Blue American Express

Wanneer we in Nederland spreken over een American Express creditcard refereren veel mensen naar de Flying Blue AMEX. Air France-KLM heeft namelijk een eigen co-branded creditcard van American Express en hiermee kun je enkel en alleen Flying Blue miles sparen. Als je niet veel met Air France-KLM vliegt of liever andere miles wilt sparen dan Flying Blue miles is hier de oplossing. Er bestaat namelijk ook nog een reguliere American Express Card en hiermee spaar je zogeheten Membership Rewards die je kunt overzetten naar veel meer frequent flyer- en hotel spaarprogramma’s.

Soorten kaarten

Zoals in onderstaande afbeelding is te zien kent American Express vier kaarten: Blue, Green, Gold en Platinum.

American Express, Amex, Creditcard, Creditcard reizen
De kenmerken van de vier American Express kaarten.

Blue Card

De Blue Card kent een inkomenseis van € 18.000 bruto per jaar. Op je uitgaven met de deze kaart spaar je geen gratis Membership Rewards. Dit is alleen mogelijk tegen extra betaling van € 25,- per jaar. Naast je eigen kaart kun je een extra gratis kaart aanvragen voor een vriend(in) of familielid. Je vraagt de Blue Card aan door op deze link te klikken.

Green Card

De Green Card heeft een inkomenseis van € 23.000 bruto per jaar. Met de Green Card spaar je 1 membership reward voor elke uitgegeven euro. Als je de kaart via deze link aanvraagt, is de kaart het eerste jaar gratis en krijg je 20.000 membership rewards cadeau! Hiervoor dien je € 500,- met de kaart te besteden in de eerste 3 maanden. Na dit eerste gratis jaar kost de kaart € 65,- per jaar. Ook bij de Green Card kun je een extra gratis kaart aanvragen voor een vriend(in) of familielid.

Gold Card

Gezien de inkomenseis en de hoogte van de kaartlidmaatschapsbijdrage is de Gold Card voor de meesten onder ons het interessantst. Deze kent namelijk een inkomenseis van € 36.000 bruto per jaar en kent in tegenstelling tot de Green Card een aantal extra voordelen zoals 2 extra kaarten en Lounge Club lidmaatschap inclusief 2 gratis bezoeken per jaar. Ook kent deze kaart een uitgebreidere verzekering en spaar je 1,2 Membership Rewards voor elke uitgegeven euro. Daarnaast krijg je een hotelvoucher van € 75,- die je in 400 deelnemende hotels van American Express kunt besteden aan uitgaven in het hotel zelf zoals de minibar en spa. Bij de Gold Card kun je twee extra gratis kaarten aanvragen voor vrienden of familieleden. De Gold Card kost € 199,- per jaar maar kost het eerste jaar slechts € 100,- als je de kaart via deze link aanvraagt. Net als bij de Green Card krijg je ook bij de Gold Card 20.000 gratis membership rewards als je € 500,- met de kaart besteed binnen de eerste 3 maanden. Dat is op dit moment een geweldig aanbod! Liever een Gold Card met Premium Cover? Vraag deze dan via deze link aan.

Platinum Card

Ten slotte hebben we nog de Platinum Card. Deze kaart heeft een inkomenseis van € 60.000 en kost € 700,- per jaar. Daar krijg je echter wel veel voordelen voor terug. Het grootste voordeel tegenover de Gold Card is de gratis Priority Pass loungetoegang wereldwijd. Een Priority Pass kost normaal gesproken jaarlijks € 399,-. Dit is vooral interessant als je veel vliegt en niet te maken wilt hebben met het behalen en herkwalificeren van elite status in frequent flyer programma’s om loungetoegang te krijgen. Bovendien heb je ook gratis toegang tot de Centurion Lounges van American Express die bekend staan om hun goede kwaliteit en service. Daarnaast krijg je bij de Platinum Card een jaarlijkse gratis travel voucher van € 150,- en spaar je 1,5 membership reward voor elke uitgegeven euro. Net als bij de Gold Card krijg je ook de hotelvoucher van € 75,- Ook krijg je bij de Platinum Card gratis elite status in bepaalde hotelprogramma’s. Zo ben je direct Hilton Gold, Shangri-La Jade, Meliá Rewards Gold, Club Carlson Gold Elite en Starwood Gold. Door de merger van Starwood en Marriott ben je ook gelijk Marriott Gold lid! Naast je eigen Platinum Card kun je nog vier extra gratis Gold Cards aanvragen voor vrienden of familie. Zo gaat het sparen van membership rewards nog sneller! Nog leuker wordt het als je de kaart via deze link aanvraagt. De kosten voor het eerste jaar zijn dan namelijk maar € 350,- en bovendien krijg je net als bij de Green en Gold Card 20.000 memebership rewards cadeau als je € 500,- besteed binnen de eerste 3 maanden.

Verzekeringen

Wat veel mensen niet weten is dat je bij American Express automatisch bent verzekerd. Hoe uitgebreid deze verzekering is hangt af van de status van je kaart. De Blue Card kent een aankoopverzekering en een Geld-Terug-Garantie. Bij de Green Card komt daar nog een reisongemakkenverzekering bovenop. Pas echt interessant wordt het bij de Gold en Platinum Card. Daar zit namelijk ook een reis- en annuleringsverzekering bij. De Platinum Card kent daarnaast ook nog een autohuurverzekering. Klik hier voor meer informatie over de verzekeringsvoorwaarden.

Verzekeringen American Express, AMEX verzekeringen, creditcard verzekeringen, reisverzekering creditcard, American Express reisverzekering, annuleringsverzekering
Verzekeringen van de American Express Cards.

Punten inwisselen

In tegenstelling tot de American Express Flying Blue Cards zijn er bij de reguliere American Express Cards veel meer mogelijkheden om je verdiende punten te besteden. Je zou er voor kunnen kiezen om je punten te besteden aan een reis met American Express Travel. Ook zijn er talloze mogelijkheden in de Membership Rewards Webshop. Maar het meeste uit je punten haal je toch echt door ze over te laten schrijven naar een van de vele frequent flyer- en hotelprogramma’s. Bij de meeste frequent flyer programma’s waaronder de Executive Club, krijg je 4 punten voor 5 membership rewards. Bij de hotelprogramma’s zijn er slechts drie opties, namelijk Club Carlson, Hilton en Starwood. Klik hier voor meer informatie. Geen zin in nog meer reizen? Kijk dan eens naar het Points For Cash programma. Hiermee kun je met je membership rewards een korting krijgen op je maandafrekening van American Express. Ook kun je met je membership rewards een korting krijgen op je kaartlidmaatschapsbijdrage. Klik hier voor meer informatie en sta versteld van de vele mogelijkheden.

Kaart aanvragen

Zou je zelf ook een American Express creditcard aan willen vragen? Doe dit dan via onderstaande links en ontvang een mooie welkomstbonus van 20.000 membership rewards cadeau! Natuurlijk moet American Express jouw aanvraag wel goedkeuren. Om privacyredenen krijgen wij geen inzicht in je persoonlijke gegevens die American Express ontvangt. Ook zien wij de voortgang van je kaartaanvraag niet.

Vraag hier de American Express Blue Card aan

Vraag hier de American Express Gold Green aan en ontvang 20.000 memership rewards cadeau

Vraag hier de American Express Gold Card aan en ontvang 20.000 memership rewards cadeau

Vraag hier de American Express Platinum Card aan en ontvang 20.000 memership rewards cadeau

Toch liever een American Express Flying Blue Card? In een later artikel deze week zullen we ook deze kaarten uitgebreid behandelen. Houd daarom de komende dagen insideflyer.nl goed in de gaten.

Heb je vragen of twijfel je welke American Express creditcard je zult aanvragen? Laat het hieronder weten in de comments of breng een bezoekje aan ons forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *