Award Vluchten Met Flying Blue3 min leestijd

Flying Blue Award Chart

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naar aanleiding van een topic op ons forum, hebben we dit artikel geschreven over welke Award Tickets je kunt boeken met Flying Blue miles.

Flying Blue Tips

Allereerst starten we met een aantal tips als je gaat boeken met Flying Blue Miles.

  • Klik altijd door als je een bepaalde award vlucht hebt gevonden die je wil boeken. Het overzicht met de beschikbare opties geeft af en toe beschikbaarheid aan die er niet is. Daarnaast kun je, als je doorklikt, het precieze aantal taxen en mijlen bepalen wat je nodig hebt om de vlucht daadwerkelijk te boeken.
  • Je kunt altijd bellen met de Flying Blue miles als je een award vlucht wilt boeken, maar je kunt het beste online vluchten boeken. Dit is echter niet voor alle partners mogelijk zoals Japan Airlines of Alaska Air, hier dien je voor te bellen. Je kunt op deze pagina precies zien voor welke partners je online kunt boeken en voor welke je moet bellen.
  • Kijk vooral naar de partners buiten SkyTeam zoals Japan Airlines, Malaysia Airlines en bijvoorbeeld Air India voor leuke routes.
  • Je kunt een stop over en een open jaw boeken met FB miles. Deze award tickets zul je moeten boeken door te bellen.

Flying Blue Award Chart

Om achter leuke routes te komen is het belangrijk om te kijken naar de award chart. Hieronder kun je de award chart voor classic awards vinden vanuit Europa. Naast deze award chart is er ook nog een voor flex awards en zijn er zo genoemde promo awards. Meer informatie over de promo awards kun je in dit artikel vinden op Insideflyer.

Wil je weten hoeveel de vlucht die je graag wilt boeken precies kost? Dan kun je deze calculator gebruiken op de KLM website. Een award ticket kun je hier boeken.

Flying Blue Award Chart

Aantal voorbeelden leuke Flying Blue routes

Als eerste nemen we een voorbeeld van het forum. Forumlid SkyFlyer heeft een enkele vlucht geboekt van Mexico City naar Honolulu. Hiervoor heeft hij 15.000 miles gebruikt plus wat taxen (die meestal niet zo hoog zijn in de VS) voor een route van bijna 7500 miles!

MEX-BOS-SEA-HNL
MEX-BOS-SEA-HNL

FlyingDoc, onze captain op het forum, heeft een retour vlucht geboekt van Melbourne naar Guam. Dit heeft 30.000 Flying Blue miles gekost en €88,27 aan taxen. Een betaald ticket kost rond de €1.145 dus hij heeft een mooie deal gescoord.

MEL-TPE-GUM
MEL-TPE-GUM

Binnen Azie kun je voor 20.000 miles een economy award vlucht boeken en voor 50.000 een business class vlucht. Je kunt bijvoorbeeld van Tokyo Narita vliegen naar Singapore. Het aantal taxen verschilt erg per partner, dus kijk altijd even naar de verschillende opties die je hebt.

Er zitten daarnaast ook een paar ‘leuke’ fouten in het schema. Zo kun je van Tokyo naar Delhi vliegen via Parijs voor 20.000 miles in economy. Ook kost een vlucht van Singapore naar Parijs even veel miles als van Singapore naar Parijs naar Mauritus (40.000 miles in economy).

Conclusie Flying Blue Award Tickets

Met Flying Blue kun je dus een hele hoop leuke tickets boeken. Heb jij nog leuke ideeen of goede deals? Laat deze dan vooral weten hieronder of op ons forum! Kom je nog miles tekort? Kijk dan hier voor een Flying Blue American Express die het eerste jaar gratis is, waarbij je een JBL Speaker krijgt en waarbij je 15.000 Flying Blue miles krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *