LifeMiles kopen met 100% bonus2 min leestijd

LifeMiles promo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

LifeMiles, het frequent flyerprogramma van Avianca, is een van de weinige programma’s waar het nog interessant is om miles te kopen. Voor de maand september heeft Avianca een zogenaamde 2×1-actie, waarbij je bij aanschaf dubbele miles krijgt. De prijs per mijl komt dan omgerekend op $0,015 oftewel ongeveer 1,15 eurocent.
Deze aanbieding is er in het verleden wel vaker geweest, maar aangezien er na 30 september een algemene prijsverhoging van 10% komt op het kopen van miles, is dit de laatste mogelijkheid om miles voor deze prijs aan te schaffen!

De actie loopt tot en met 30 september en je kunt eenmalig het voordeel van de 100% bonus krijgen tot een maximum van 75.000 miles per kalenderjaar. Met de bonus is dit dus een maximum van 150.000 miles!
Let op: de aanbieding geldt alleen voor leden van het LifeMiles-programma die al een account hebben, dus ben je nog helemaal nieuw dan kun je helaas geen gebruik maken van deze actie.

Miles kopen kan via deze link (klik).

Lifemiles kopen
Het kopen van 150.000 miles komt op $2250, ruim €1700

Star Alliance
De Colombiaanse maatschappij Avianca is lid van Star Alliance en daardoor zijn de miles te besteden op vluchten in het gehele Star Alliance netwerk, zoals op vluchten van Lufthansa, Thai Airways en dergelijke. Door miles te kopen is het mogelijk om relatief goedkoop in een premium klasse te reizen (business- of first class) en/of te vliegen naar een bepaalde bestemming waarvan de ticketprijzen normaalgesproken heel duur zijn.

Devaluatie vanaf 15 oktober
Naast de algemene prijsverhoging vanaf 30 september voor het kopen van miles gaat er vanaf 15 oktober ook een nieuwe ‘award chart’ in. Dat wil zeggen dat de tabel waaruit afgelezen kan worden hoeveel miles er nodig zijn om van A naar B te vliegen, wordt aangepast. Meestal betekent dit een verslechtering en dat geldt ook voor Avianca LifeMiles. Voor de meeste routes zijn dan meer miles benodigd om een ticket te kunnen boeken.

In onderstaande afbeelding het aantal benodigde miles per regio met een vergelijking vóór en na 15 oktober 2014: (klik op afbeelding om te vergroten)

LifeMiles vergelijking
Vergelijking benodigde miles vóór en na 15 oktober 2014

Een toelichting welke landen in welke regio liggen, kan hier (klik) gevonden worden. Binnenkort zullen we op ikvliegveel.com een uitleg geven over het LifeMiles programma in een ander artikel.

Conclusie 

Ik zou alleen van deze aanbieding gebruik maken als je concrete plannen hebt om deze te gaan besteden. In dat geval zou ik de boeking vóór 15 oktober doen en zo mogelijk vóór 30 september in het geval je met ‘miles & cash’ wilt betalen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *