Austrian Airlines vernieuwt vloot met 4 Airbus A321neo’s1 min leestijd

A320-200 van Austrian Airlines (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Austrian Airlines zal vanaf augustus dit jaar vier Airbus A320neo’s in gebruik nemen. Deze nieuwe toestellen zullen de oudere A320’s vervangen. Net na de uitbraak van de pandemie twee jaar geleden besloot Austrian nog behoorlijk in de vloot te snijden.

Austrian Airlines bestelt vier Airbus A320neo’s

De nieuwe toestellen zijn een stuk zuiniger en stiller dan hun voorgangers. Zo is er volgens COO Francesco Sciortino een co2-uitstoot van 20%. Ook zal Austrian een betere vliegervaring kunnen bieden aan hun reizigers aangezien de toestellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie. De nieuwe toestellen zijn bedoeld voor zowel de korte- als de middellange afstanden. Alhoewel het eerste toestel al in augustus dit jaar zal worden geleverd zal het laatste toestel pas in april 2023 in ontvangst worden genomen.

Austrian Airlines, A321neo
Austrian Airlines voegt vier Airbus A321neo toestellen toe aan hun vloot. (bron: Austrian Airlines)

Met de aankoop van de vier Airbus A321neo’s neemt Austrian Airlines een belangrijke stap in het moderniseren van de short- en medium haul vloot.

Verminderen co2-uitstoot

Austrian laat weten de co2-uitstoot tegen 2030 te willen halveren. Tegen 2050 wil de Oostenrijkste maatschappij zelfs helemaal co2-neutraal zijn. Airbus A321neo’s zijn daarnaast ook een stuk stiller. Tijdens het opstijgen maken ze bijvoorbeeld 50% minder lawaai dan hun voorgangers. Aan boord is plaats voor 180 passagiers. Daarnaast is er ook meer plaats voor bagage in de toestellen. Om het comfort tijdens de vlucht te waarborgen zijn de toestellen uitgerust met moderne lichtsystemen. De nieuwe toestellen zullen in eerste instantie worden ingezet op routes binnen Europa. Denk hier bijvoorbeeld aan bestemmingen als Frankfurt, Londen en Amsterdam.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *