Austrian Airlines start proef voor inchecken bagage in trein1 min leestijd

A320-200 van Austrian Airlines (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Austrian Airlines start samen met ÖBB, de Oostenrijkse Spoorwegen, een proef waarbij reizigers hun bagage al op het treinstation kunnen afgeven. Austrian Airlines hoopt hiermee de concurrentie aan te gaan met andere luchtvaartmaatschappijen en daarnaast een milieuvriendelijkere reis aan te bieden.

Bagage afgeven op het station

Het is natuurlijk niet nieuw dat luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig steeds nauwer samenwerken met de spoorwegen. Eerder deze maand besloot ook Delta Air Lines al een samenwerking aan te gaan met hogesnelheidstrein Thalys. Austrian Airlines had al een samenwerking met de ÖBB en biedt dus al een tijdje combitickets aan. Beide partijen gaan nu nog nauwer samenwerken en breiden de service uit. Vanaf nu kunnen reizigers hun bagage namelijk al inchecken op de treinstations Linz en Salzburg. Het gaat echter nog steeds om een proef en daarom is dit beschikbaar op slechts een aantal treinen die in Wenen aansluiting geven op vluchten van Austrian Airlines. Het gaat hierbij om de volgende treinen:

  • Linz Hauptbahnhof – Luchthaven van Wenen        
    RJ 861 / OS 3506     10:16 – 11:57
    RJ 563 / OS 3514     15:16 – 16:57
  • Salzburg Hauptbahnhof – Luchthaven van Wenen
    RJ 861 / OS 3548    09:08 – 11:57
    RJ 563 / OS 3544     14:08 – 16:57
Austrian Airlines, ÖBB
Austrian Airlines en de ÖBB gaan nog nauwer samenwerken. (Bron: ÖBB)

Austrian Airlines hoopt met deze proef de concurrentie aan te gaan met o.a. British Airways en Turkish Airlines, die ook actief zijn op Linz en Salzburg. Naast deze luchthavens bieden Austrian Airlines en de ÖBB sinds dit jaar trouwens ook combitickets aan vanuit Graz, de op een na grootste stad van Oostenrijk. Deze stad ligt op ongeveer 3 uur treinen vanaf de luchthaven van Wenen.

Uitgelichte afbeelding: Austrian Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *