ANA vernieuwt cabine op 777 – Van First- tot Economy Class4 min leestijd

ANA vernieuwt cabine op 777 - Van First- tot Economy Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

All Nippon Airways, ook wel bekend als ANA, gaat binnenkort met een geheel vernieuwde Boeing 777-300ER vliegen naar verschillende bestemmingen in Europa en de Verenigde Staten. De maatschappij gaat haar 777-300ER toestellen in alle cabines, van First tot Economy Class aanpakken. Het betreft voorlopig eerst 12 toestellen van de in totaal 30 777-300ER toestellen.

Routes

Op dit moment doet ANA verschillende Europese luchthavens aan. Zo vliegt All Nippon Airways vanuit Tokyo Haneda (HND) naar London Heathrow, Parijs, Frankfurt, Wenen en München. Van en naar Frankfurt en London wordt op dit moment met de Boeing 777-300ER gevlogen. Dit toestel zal in de komende tijd worden omgebouwd en worden voorzien van een vernieuwde cabine.

Economy Class

Bij het creëren van de nieuwe indeling en stoelen is samengewerkt tussen de Japanse Kengo Kuma en de Britse Acumen. Zij werkte inmiddels al enige tijd aan de nieuwe stoelen en het design van de cabines. Wat opmerkelijk is, is dat de maatschappij ervoor kiest om zich voornamelijk te richten op de premium reiziger. De Economy Class zal namelijk maar 116 stoelen bevatten.

ANA vernieuwt cabine op 777 - Van First- tot Economy Class
Cabine inrichting vernieuwde Boeing 777-300ER van All Nippon Airways

Deze stoelen komen overeen met die in de huidige Boeing 787 Dreamliner van de maatschappij. Echter zouden deze stoelen in de 777 wel wat meer recline moeten hebben. De opstelling in de Economy Cabine is 3-4-3, achterin 2-4-2 omdat het hier smaller is.

Deze diashow vereist JavaScript.

Premium Economy

In de Premium Economy kent een opstelling van 2-4-2. Deze stoelen hebben een Inflight Entertainment Systeem waarbij het scherm een grootte van 15.6 inch kent. Men heeft hier 38 inch aan beenruimte, oplaadmogelijkheden via usb en voor een laptop. Ook is er ondersteuning voor hoofd en benen. Deze stoelen zijn ook geïnstalleerd in de Boeing 787 die onder andere vliegt naar Parijs en München.

Deze diashow vereist JavaScript.

Business Class

De grootste veranderingen zitten in de First- en Business Classstoelen in de vernieuwde Boeing 777-300ER. De cabine is geheel opnieuw ontworpen, inclusief de stoelen. De nieuwe Business Classstoel wordt ook wel THE Room genoemd door de maatschappij. Deze cabines zijn geheel af te sluiten voor meer privacy en de cabine kennen een 1-2-1 opstelling. Hierbij heeft dus iedereen directe toegang aan het gangpad. In het toestel is plaats voor maar liefst 64 stoelen in THE Room, oftewel Business Class.

Deze diashow vereist JavaScript.

De stoelen die in het midden zijn geplaatst zouden ‘aan elkaar gekoppeld’ kunnen worden. Hierbij heb je meer het gevoel dat je samen met iemand anders kan reizen, je partner bijvoorbeeld. Het grootste verschil is wellicht de stoel, die is dubbel zo breed als voorheen in de Business Class, wat voor een groter zitvlak zorgt. Kengo Kuma heeft de cabines verder afgewerkt met drie Japanse houttinten: Rosewood, Light Japanese Ash en Dark Japanese Ash.

First Class

Dan de meest luxe cabine, de First Class van ANA heet voortaan THE Suite. In totaal zijn er in de vernieuwde Boeing 777-300ER 8 stoelen. In de First Class, of eigenlijk Cabines. All Nippon Airways wil met deze cabine ervoor zorgen dat men zich waant in een heuse hotelkamer. Het is een grote cabine met de ruimste stoel ooit bij een vliegtuig van ANA. Ook hier kan de cabine geheel afgesloten worden met onder andere deuren die hoger gemaakt kunnen worden, dit voor volledige privacy.

ANA vernieuwt cabine op 777 - Van First- tot Economy ClassTHE Suite cabines zijn voorzien van 43-inch schermen met 4K kwaliteit. Ook in deze cabines is een verschuifbaar paneel dat op verzoek dus verschoven kan worden, zodat twee cabines aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Er is gewerkt met een donkere houtkleur, dat ervoor moet zorgen dat er een luxere sfeer wordt uitgestraald. Vanzelfsprekend zijn alle cabines verder van de nodige luxe voorzien.

ANA vernieuwt cabine op 777 - Van First- tot Economy Class
THE Suite, de First Class cabine

In onderstaande film van ANA kun je zien hoe de nieuwe cabines er in de 777-300ER uitzien.

Vliegen

De toestellen hebben ook een vernieuwd interieur en de maaltijden zullen verder geüpgraded worden. Met ingang van 2 augustus zal het eerste toestel gaan vliegen op even dagen naar London Heathrow (LHR). Vanaf eind augustus, begin september zal het toestel elke dag op de route Tokio – Londen worden ingezet. Hierna zullen ook andere bestemmingen worden aangevlogen met de vernieuwde Boeing 777-300ER van ANA.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bron & Beeldmateriaal: All Nippon Airways (ANA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *