American Express lounges gaan geleidelijk weer open1 min leestijd

American Express Lounge Covid

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De American Express lounges gaan geleidelijk weer open. Afgelopen maart werden alle locaties gesloten vanwege het Coronavirus. Vanaf 5 oktober zullen twee lounges in de Verenigde Staten weer open gaan. Daarna zullen er mogelijk meer lounges volgen.

American Express lounges weer open

Op 5 oktober openen de locaties in Philadelphia en Seattle.  De andere lounges zullen op termijn wel volgen, maar het is nog niet duidelijk wanneer dit exact zal zijn. In Europa is er momenteel nog geen Amex lounge, maar er staat wel een locatie op de planning in Londen. Deze zal naar verwachting aan het einde van dit jaar openen.

In de lounges zijn een aantal maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo is het verplicht om gezichtsbescherming te dragen en kun je de toegang regelen via de Amex mobiele app. Ook zal het eten aangeboden worden op borden, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van tangen bij het buffet. De bar zal wel geopend zijn.

De American Express Centurion lounges kun je vinden op George Bush Intercontinental, Las Vegas McCarran, Charlotte, Dallas/Fort Worth, San Francisco International, Miami International, Seattle-Tacoma, New York’s LaGuardia Airport, Philadelphia en Hong Kong International airport.

Met een American Express Platinum kaart krijg je toegang tot de lounge inclusief twee gasten. Daarbij heb je ook een boarding pass nodig voor een vlucht op dezelfde dag en een identiteitsbewijs. Ook Centurion kaarthouders hebben kosteloos toegang tot de lounge.

Ook zijn er nog internationale American Express lounges. Deze kun je vinden in Argentinie, twee in Australie, twee in India en zes in Mexico. Ook daar krijgen Platinum en Centurion kaarthouders gratis toegang tot.

Afbeeldingen ©Amex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *