Zo ziet American Express’ nieuwste Centurion Lounge eruit2 min leestijd

Nieuwe American Express Centurion Lounge in Charlotte (Foto: Business Wire / American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express staat vooral bekend om de creditcards. Maar het bedrijf biedt voor een selecte groep leden ook toegang tot de eigen airport lounges. Van deze American Express Centurion Lounges zijn er ‘slechts’ 11 wereldwijd. De nieuwste toevoeging werd deze week geopend op de luchthaven van Charlotte in de VS.

Lounge

Lounge toegang is voor premium kaarthouders van American Express het belangrijkste privilege. Bij het ontwerp van de Centurion Lounge in Charlotte heeft de creditcardmaatschappij dan ook geluisterd naar de klant. Reizigers krijgen volgens Amex ‘het beste van het beste’ voorgeschoteld, of het nu om een compleet diner of een enkel drankje gaat.

De nieuwe Centurion Lounge is met ruim 1.200 vierkante meter een van de grootste in het netwerk van American Express. De lounge bevindt zich na de security op de hoogste verdieping van de terminal (tussen Concourse D en E). De  gelegenheid is toegankelijk voor kaarthouders van de Platinum Card, Centurion Card en de Delta Reserve Card (evenals eventuele gasten). Deze kaarthouders kunnen ook terecht in 1.200 andere ‘gewone’ lounges wereldwijd.

Recentelijk maakte American Express bekend ook in Europa een Centurion Lounge te gaan openen. Deze zou eigenlijk al geopend moeten zijn, maar de verwachting is nu dat dit de komende maanden moet gebeuren. Verder moeten er nog American Express Centurion Lounges komen in Los Angeles, New York en Denver.

Wat kun je verwachten?

Van de nieuwe lounge kun je in ieder geval een full bar verwachten met de meest exclusieve wijnen en cocktails. Ook voor de maaltijden zijn gerenommeerde chefs ingehuurd. Qua inrichting krijg je een moderne, maar huiselijke sfeer. American Express werkte samen met kunstenares Amanda Moody voor een unieke muurschildering in de lounge. Je hebt vanuit de lounge prachtig uitzicht over het vliegveld en de skyline van Charlotte.

De nieuwe American Express Centurion Lounge in Charlotte beschikt over een heuse muurschildering (Bron: Business Wire / American Express)
De nieuwe American Express Centurion Lounge in Charlotte beschikt over een heuse muurschildering (Bron: Business Wire / American Express)

Ook over de faciliteiten is nagedacht. Zo kun je terecht in de ‘shower suites’ om je op te frissen tijdens een overstap. Of natuurlijk als voorbereiding op je vlucht. Ook zijn er speciale familieruimtes, meer speelgelegenheid voor kinderen. De zakelijke reiziger mag ook niet klagen met aparte werkruimtes, stopcontacten en snelle wifi.

Zie ziet het eruit

Leuk natuurlijk al die faciliteiten, maar hoe zit dat er dan uit? Hieronder een impressie. Beschik je over de Platinum Card, Centurion Card en/of de Delta Reserve Card? Dan kun je hier vanaf nu terecht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *