American Express komt met Business Companion Card om makkelijker uitgaven te scheiden1 min leestijd

American Express Gold Business Card (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het scheiden van zakelijke en privé uitgaven is niet altijd even makkelijker als je gebruikmaakt van één betaalkaart. American Express komt daarom met iets nieuws: de Business Companion Card. Deze kaart kunnen zowel reguliere Platinum als Flying Blue Platinum kaarthouders kosteloos aanvragen. Je hoeft dus niet meer een aparte zakelijke kaart aan te schaffen naast je privé Amex kaart.

Business Companion Card

De nieuwe Business Companion Card is een uitkomst voor American Express kaarthouders die hun kaart voor zowel zakelijke als privé uitgaven gebruiken. De enige manier om de uitgaven te scheiden was om een aparte zakelijk kaart aan te schaffen. Dat is nu dus niet meer nodig.

De Business Companion Card is feitelijk de Business Gold Card. Deze kaart biedt tot 50 dagen uitgestelde betaling en verschillende aanvullende verzekeringsvoorwaarden. Net zoals de andere kaarten wordt alles online geregeld. Elke uitgegeven euro levert 1,5 Membership Rewards punt op.

De nieuwe Business Companion Card is aan te vragen voor American Express Flying Blue Platinum Card, American Express Platinum Card en de American Express Centurion Card. De creditcardmaatschappijen rekent hier geen extra kosten voor. En dat is mooi, want normaal kosten Business Gold Card € 225 per jaar. Aanvragen van de Business Companion Card kan hier.

De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)
De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)

 

Flying Blue

Houders van de American Express Flying Blue Platinum Kaart verdienen met de extra Business Gold Card geen Flying Blue miles. In plaats daarvan sparen zij 1,5 Membership Rewards punt per uitgegeven euro. Deze zijn eventueel ook om te zetten naar Flying Blue. Dit gaat niet automatisch. Maar er zijn ook andere (wellicht interessantere) frequent traveller programma’s.

Reacties

  1. Peter de Jongh zegt

    Wat is het voordeel voor de huidige Flying Blue Gold Card members nog? alleen maar nadelen. Je spaart geen miles meer (daar doet de gemiddelde flying blue amex member het toch voor) en uitsplitsen is vrij simpel met export naar een csv bestand daar heb ik Amex niet voor nodig. Net als KLM versobert Amex ook steeds meer de voordelen en worden nadelen alleen maar groter. Tijd om AMEX flying blue te heroverwegen. Met platinum for life in de pocket weinig reden om een dure gold card (met exorbitante toeslagen voor vreemde valuta) bij hen aan te houden zeker ook omdat een visa met zelfde bestedingsruimte en veel betere verzekeringsvoorwaarden voor nog geen €35 per jaar te krijgen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *