Wat te doen met American Express Membership Rewards?

Wat te doen met American Express Membership Rewards?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express heeft verschillende soorten creditcards om je dagelijkse uitgaven mee te betalen. In Nederland zijn er op dit moment twee varianten in omloop. De variant die een samenwerking heeft met Air France/KLM, genaamd de Flying Blue American Express Card. Daarnaast is er de reguliere American Express Card. Bij deze laatste variant kun je Membership Rewards sparen, maar wat kun je daar mee doen? In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje.

Flying Blue

Reis je regelmatig met Air France of KLM of een andere SkyTeam maatschappij, dan kan het interessant zijn om te kiezen voor de Flying Blue American Express Card. Met deze creditcard kun je namelijk op jaarbasis extra XP verdienen. Bij de Flying Blue American Express Gold Card zijn dat al 30XP en bij de Platinum variant 60XP per jaar. Het helpt je wellicht net over de grens om een hoger niveau te behalen om Flying Blue Silver, Gold of Platinum te worden. Naast vele andere voordelen kan dit dus een interessante kaart zijn om aan te schaffen.

Flying Blue American Express Kaarten

Reguliere kaart

Naast de hierboven beschreven American Express Flying Blue Cards is er ook de reguliere American Express Card. Ook hierbij zijn er verschillende varianten. Het betreft de Platinum-, Gold-, Green- en Blue Card. Elke kaart heeft zo zijn eigen voordelen. Zo krijg je bij de American Express Platinum Card gratis lounge toegang en Privium Plus op Schiphol. Bij de Gold Card krijg je 2x gratis lounge toegang per jaar en bijvoorbeeld upgrades in verschillende hotels wereldwijd. Bij de Greencard heb je onder andere voorrang op de aanschaf van concerttickets of een reisongevallenverzekering. Uiteraard zijn er veel meer voordelen, deze lees je allemaal hier op deze website van American Express.

American Express Kaarten

Membership Rewards

Naast enkele voordelen zoals eerder in dit artikel beschreven spaar je ook punten, genaamd Membership Rewards. Deelname aan het Membership Rewards programma is gratis. Deze Membership Rewards zijn in te zetten voor verschillende zaken. Zo schreven we eerder al op InsideFlyer over het omzetten van Membership Rewards naar verschillende loyaliteitsprogramma’s. Hierbij val te denken aan Delta Skymiles, Flying Blue, British Airways of Hilton Honors. In dit artikel kun je daar mee over lezen. Echter zijn er meer dingen waaraan je je gespaarde Rewards kunt besteden.

Wat te doen met American Express Membership Rewards?

Een van de andere mogelijkheden is dat je giftcards besteld met je punten. Zo kun je giftcards van onder andere de Bijenkorf, Momento of de Restaurant Cadeaukaart aanschaffen. Wil je liever naar de film dan is er de Pathé Cadeaukaart en liever online shoppen bij BOL.com, dan is er de BOL.com cadeaukaart. Allemaal te verkrijgen met je gespaarde Rewards. Voor de (zaken)reizigers onder ons zijn er cadeaukaarten van SeeBuyFly en SuitSupply.

Wat te doen met American Express Membership Rewards?

Daarnaast kun je met je Rewards delen van je uitgaven geheel of gedeeltelijk betalen. Dit doe je eenvoudig via de app van Amex.

Andere dingen die je met de Membership Rewards kunt doen zijn bijvoorbeeld het boeken en betalen van dagjes uit, reizen of cadeau’s. Liever een deel van je punten schenken aan een goed doel is ook mogelijk. Via deze website kun je aan verschillende goede doelen schenken, ook een goed idee natuurlijk!

Punten sparen

Natuurlijk is het ook nog wel handig te weten hoe je aan de Membership Rewards komt. Eigenlijk heel eenvoudig. Betaal met je creditcard van American Express en ontvang minimaal 1 Membership Rewards per uitgegeven €. Bij de Platinum variant spaar je zelfs 1,5 Memberships Rewards per uitgegeven €. Daarnaast zijn er regelmatig verschillende acties waarbij je bij verschillende partners van American Express extra Rewards kunt sparen.

Beeldmateriaal: American Express

Reacties

 1. Willem zegt

  Je gaat mensen toch niet serieus adviseren om hun verdiende punten te gebruiken voor Gift Cards … Dan kun je net zo goed je punten meteen in de prullenbak gooien als ze zo weinig waard zijn voor je ?

 2. Jurgen zegt

  Een leuke reclame voor AmEx, maar dit weet elke gebruiker al.
  Ik had juist gehoopt te lezen welke opties het beste zijn om je punten te verzilveren….

 3. kris Gajadhar zegt

  Ze hebben nooit gedacht aan de leden, bepaalde routes hebben ze de punten gehalveerd.
  Voor AMS – PBM business class retour kreeg je vroeger 21.500 award miles en nu 12.850 miles.
  Hier is nog nooit een verklaring voor gegeven
  Deze route is nog steeds bij KLM de duurste ticket van de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *