American wijzigt voorwaarden loungetoegang

Admirals Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines past vanaf 1 april voor onbepaalde tijd de voorwaarden aan met betrekking tot de loungetoegang op internationale vluchten. Dat is precies 1 dag later nadat Alaska Airlines toe zal treden tot de Oneworld alliantie.

Toegang Admirals Club op alle internationale vluchten

Vanaf 1 april 2021 krijg je op elke internationale vlucht van American Airlines toegang tot de Admirals Club, inclusief Puerto Rico en de Maagdeneilanden. Dit geldt dus ook op vluchten van en naar Canada, de Caraïben en Mexico. Dit was voorheen niet het geval, afgezien van Mexico-Stad. Om toegang te krijgen tot de Admirals Club moet je aan tenminste één van de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je vliegt in First of Business Class
  • Je hebt een AAdvantage Platinum Platinum Pro of Executive Platinum elitestatus
Admirals Club, American Airlines
Vanaf 1 april hebben eliteleden en first- en business class passagiers toegang tot de Admirals Club op alle internationale vluchten.

Zoals eerder vermeld geldt deze regel voor onbepaalde tijd. Dat Alaska Airlines op 31 maart toe zal treden tot de Oneworld alliantie heeft hier dus niets mee te maken, al is het wel toevallig dat dit een dag eerder gebeurt. American Airlines wil passagiers tijdens deze moeilijke tijden het zo aangenaam mogelijk maken, zeker het nu een stuk rustiger is in de lounges. Of deze regel van kracht blijft in de toekomst kan de maatschappij nu nog niet zeggen.

Ook voorwaarden Flagship lounges veranderen

Vanaf 1 april 2021 hebben de volgende passagiers geen toegang meer tot de Flagship Lounge op vluchten van en naar Mexico-Stad en Centraal-Amerika. Vanaf dan zullen zij vriendelijk worden verzocht om naar de Admirals Club te gaan. Echter zijn de Flagship Lounges op dit moment niet eens open.

  • Je vliegt in First of Business Class
  • Je hebt een AAdvantage Platinum Platinum Pro of Executive Platinum elitestatus
Flagship Lounge
De toegangs voorwaarden voor de Flagship lounges zijn aangescherpt.

Conclusie

Het is natuurlijk goed nieuws dat je als elitelid en/of als First / Business Class passagier op alle internationale vluchten toegang krijgt tot de Admirals Club. Aan de andere kant is het voor deze passagiers naar Mexico-Stad en Centraal-Amerika jammer dat zij geen toegang meer hebben tot de Flagship Lounges. Over het algemeen zijn de loungetoegang voorwaarden nu wel een stuk eenvoudiger. Het is echter afwachten hoelang dit zal duren. Kijk voor meer informatie over de lounge ook op de website van American Airlines.

Beeldmateriaal: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *