American Airlines opent binnenkort vernieuwde aankomst- en vertrekhal op LaGuardia Airport

American Airlines opent binnenkort vernieuwde aankomst- en vertrekhal op LaGuardia Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je bij stilstaat in deze tijd, maar verbouwingen aan de luchthavens gaan gewoon door. New York LaGuardia Airport is al jaren toe aan een verbouwing of upgrade. Het werd door reizigers als een van de slechtste luchthavens van de Verenigde Staten gezien. Maar er lijkt verandering in te komen. Binnenkort zal American Airlines namelijk een vernieuwde aankomst- en vertrekhal op LaGuardia Airport openen.

Verouderd

Zoals gezegd was de New Yorkse luchthaven LaGuardia Airport niet de meest favoriete luchthaven van de Verenigde Staten. Het was oud, vies en donker. Al jaren zijn er plannen voor een flinke opknapbeurt, maar nu pas lijkt er eindelijk verandering in te komen. Het gehele project van Terminal B zal pas in 2022 voltooid worden, maar een eerste deel, de vernieuwde aankomst- en vertrekhal, worden zaterdag 13 juni geopend. Het gehele project om de luchthaven te verbeteren kost ongeveer $8,2 miljard. Eerder opende United Airlines haar vernieuwde gedeelte al in deze Terminal B van LaGuardia Airport. Daarnaast zal er nog geïnvesteerd worden in extra taxibanen en meer en betere voorzieningen op de luchthaven.American Airlines opent binnenkort vernieuwde aankomst- en vertrekhal op LaGuardia Airport

American Airlines

Er zijn verschillende maatschappijen die vliegen vanaf deze luchthaven. Zo vliegt ook American Airlines van LaGuardia Airport. Deze aankomst- en vertrekhal in Terminal B zal dienen als belangrijkste aankomst- en vertrekhal van American Airlines. Het bestaat uit ticketbalies, check-in, security-check en de bagagehal. Bij het ontwerpen van deze nieuwe hal is rekening gehouden met een aantal belangrijke voorwaarden. Zo moet er voldoende lichtinval zijn, maar moeten er ook uitgebreide eet- en winkelmogelijkheden zijn. Tevens moet het gemakkelijk zijn om bij de juiste concourse aan te komen. De in 2018 geopende concourse oost, is te bereiken middels een loopbrug. Zo kom je uit bij gates 40 t/m 59.American Airlines opent binnenkort vernieuwde aankomst- en vertrekhal op LaGuardia Airport

Jim Moses, Vice-president van de Nooroost Hubs van American Airlines zegt het volgende over de opening van het nieuwe gedeelte in Terminal B:

Naarmate meer klanten de lucht in gaan, is American klaar om hen te verwelkomen in New York in deze opnieuw ontworpen faciliteit, gelanceerd door de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo en ontwikkeld in samenwerking met de havenautoriteit van New York en New Jersey, en LaGuardia Gateway Partners.

Door onze operatie te centraliseren, kunnen we beter voor onze klanten zorgen en een intuïtieve, naadloze ervaring van binnenkomst tot aan de gate leveren.

Veel American Airlines vluchten zullen vanuit B, C- en D-gates blijven vertrekken. Ze kunnen dit via de oorrspronkelijke Central Terminal Building bereiken. Na het inchecken, in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal, kunnen reizigers gemakkelijk met de loopbrug naar de andere gates.

Bron & Beeldmateriaal: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *