American Airlines Miles Promotie3 min leestijd

American Airlines Miles Promotie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is misschien een beetje vreemd dat na de devaluatie op 22 maart er zo snel een American Airlines miles promotie komt waarbij je award miles kan aankopen. De devaluatie, waarover we eerder schreven, houdt in dat de tarieven van de award charts van American Airlines veranderen waardoor je meer miles moet neertellen om een award ticket te boeken.

Hoeveel miles kan je kopen?

Het maximum aantal miles wat je met deze promotie kan aankopen is 150.000 miles, het minimum aantal wat te koop is bedraagt 1000 miles. De kostprijs per 1000 miles bedraagt $ 29.50, wat neerkomt op zo’n 26,11 Euro. Afhankelijk van het aantal miles dat je wenst aan te kopen, krijg je daar nog een bonus bovenop.

American Airlines Miles Promotie

Zoals je in de bovenstaande tabel kan zien varieert de bonus flink en voor 150.000 miles moet je ruim $ 4425 betalen, omgerekend zo’n 3916,15 Euro en dan komen er 115.000 bonus miles bij. Dat is een flink bedrag voor een totaal van 265.000 miles, dus moet je jezelf gaan afvragen of het de moeite waard is om zoveel geld neer te tellen.

Loont het de moeite?

Dat is een goede vraag, want je moet afwegen hoeveel geld je investeert in de aankoop van miles en welke eventuele award tickets je daarmee zou kunnen boeken. Laten we uitgaan van het scenario dat je gek doet met je geld en besluit om de volle pot aan te schaffen, wat neerkomt op 265.000 miles inclusief de bonus miles.

Als je dan gaat kijken naar de nieuwe partner airline award chart bij American Airlines, deze is geldig voor het boeken van award tickets bij de alle OneWorld alliantie partners van AA, dan zie je dat er toch wat leuke dingen in elkaar te zetten zijn ondanks de hoge kostprijs.

Voor een award vlucht vanuit Europa naar bijvoorbeeld India in Etihad First Class heb je 62.500 miles nodig voor een enkele reis, dus indien je samen met je partner wenst te reizen, dan ben je 250.000 miles voor een retour in Etihad F in de First Class Apartments kwijt.

American Airlines Miles Promotie

Als je dezelfde tickets gewoon zou aankopen via de site van Etihad zelf dan ben je een pak meer geld kwijt…

American Airlines Miles Promotie

American Airlines Miles Promotie

Dan zie je dat je in totaal bijna £ 7296 kwijt bent! Dat is een slordige 9289 Euro! Via de aankoop van miles bespaar je dus de helft… Maar dat is enkel voor mensen met een grote portemonnee.

Hoe kan je miles kopen?

Dat is héél simpel, het enigste wat je hoeft te doen is naar deze site gaan en vervolgens inloggen op jouw AA account.

American Airlines Miles Promotie
Even inloggen en dan kan je miles aankopen

Let er wel op dat dit pure award miles zijn, ze tellen dus absoluut niet mee als EQM (Elite Qualifying Miles) voor het behalen van elite status! De bonus begint pas vanaf het moment dat je meer dan 6000 miles koopt. De rest van de voorwaarden van deze promotie zijn op de site van AA te lezen die eerder vermeld is.

American Airlines Miles Promotie Conclusie

Zou ik zelf miles aankopen tijdens American Airlines Miles Promotie ? Alleen als ik nog wat miles tekort zou komen om in de nabije toekomst een award te boeken, anders niet. Ik vind het teveel geld om de volle pot te betalen, want voor bijna 4000 Euro kan je heel wat andere trips boeken!

Reacties

  1. Sander zegt

    Het kan natuurlijk wel interessant zijn als je met twee personen naar India wilt in First Class. € 4.000,00 voor twee retourtjes is natuurlijk nog altijd de helft goedkoper dan een revenue ticket. Ik zou dit dan wel alleen aanraden als blijkt dat de tickets ook daadwerkelijk boekbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *