American Airlines deze winter minder vaak naar Amsterdam2 min leestijd

American Airlines ziet af van Airbus en kiest voor Boeing 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De winterdienstregeling is inmiddels in volle gang, toch komen er alweer de eerste wijzigingen in de planning. Zo heeft American Airlines bijvoorbeeld besloten om vanaf komende maand één vlucht per week te schrappen op de route Amsterdam – Philadelphia. Volgend kalenderjaar gaat er nog een vlucht af. 

American Airlines minder vaak naar Amsterdam

Initieel had American Airlines de gehele winterdienstregeling een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Philadelphia gepland. Uit een recentelijke wijziging van de planning blijkt echter dat dit gaat veranderen. Zo zal er vanaf dinsdag 14 november 2023 één vlucht per week komen te vervallen. In de periode van 5 tot en met 17 december 2023 komt deze vlucht echter weer tijdelijk terug. 

In het nieuwe kalenderjaar komen er vanaf 8 januari 2024 weer 2 vluchten te vervallen. Vanaf dat moment brengt dat het aantal wekelijkse AA verbindingen tussen Schiphol en Philadelphia terug tot 5. Op 14 februari 2024 gaat dat wel weer terug naar een dagelijkse vlucht. 

Tijdens de winterdienstregeling vliegt AA enkel vanuit Philadelphia (PHL) op Amsterdam (AMS). Later volgend jaar komt daar nog wel een dagelijkse vlucht vanuit Dallas Fort. Worth (DFW) bij. Het beperkte aanbod heeft te maken met de concurrentie van SkyTeam maatschappijen KLM en Delta die een groot marktaandeel hebben op de trans-Atlantische markt. Overigens stopt American Airlines volledig met de route van Philadelphia naar Parijs-Charles de Gaulle.

American Airlines Boeing 787-8 Dreamliner 

American Airlines vliegt tussen Nederland en de Verenigde Staten op dit moment met een Boeing 787-8 Dreamliner. De Amerikaanse maatschappij biedt in dit vliegtuig 3 verschillende reisklassen. Main Cabin (138 stoelen) en Main Cabin Extra (48 stoelen) vallen in de Economy Class. Waarbij laatstgenoemde iets meer beenruimte geeft. Verder zijn er ook een Premium Economy (28 stoelen) en ‘Flagship’ Business (20 stoelen) cabine. Alle stoelen zijn voorzien van stopcontacten en in het gehele toestel is WiFi beschikbaar. Uiteraard biedt American Airlines een full-flat Business Class stoel. AA ‘Flagship’ First Class is alleen beschikbaar op de Boeing 777-300 vliegtuigen. De maatschappij biedt deze reisklasse dus niet op vluchten naar Nederland. 

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia

Bron afbeeldingen: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *