American Airlines met Boeing 787 naar Philadelphia vanaf Schiphol2 min leestijd

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines vliegt op dit moment vanuit Philadelphia (PHL) bijna dagelijks met een Boeing 767-300ER naar Amsterdam. Vanaf de tweede bestemming Dallas (DFW) vliegt AA in het winterseizoen niet rechtstreeks naar Nederland. Echter zal hier vanaf 6 mei 2019 verandering in komen. Dan start de maatschappij weer met de route, uitgevoerd door een Boeing 777. Op de route tussen Schiphol en Philadelphia gaat vanaf 2020 ook het een en ander veranderen. Dagelijks zal er dan namelijk gevlogen gaan worden met een Boeing 787 Dreamliner.

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia
Routes American Airlines vanaf Schiphol
Foto: Flightconnections.com

De Dreamliner van American Airlines

OneWorld maatschappij American Airlines heeft in haar vloot verschillende toestellen. Een groot deel van de oudere toestellen gaat dit jaar of in 2020 met pensioen. Denk hierbij aan enkele Boeing 757’s en 767’s. Om de ‘gaten’ te dichten is onder andere de nieuwere en zuinigere Boeing 787-8 en 787-9 Dreamliner toegevoegd aan de vloot.

Ten opzichte van bijvoorbeeld de Boeing 767 heeft de nieuwe 787-8 Dreamliner meer zitplaatsen voor reizigers. Zo zijn er in de 767 namelijk 28 Business Class stoelen, 21 Main Cabin Extra stoelen en 160 Economy Class stoelen. Naast de hoeveelheid stoelen in de Dreamliner is er ook een echte Premium Economy cabine toegevoegd. Zo bezit de Dreamliner in totaal 239 stoelen, waarvan 20 in Business Class, 28 in Premium Economy, 48 in Main Cabin Extra en 143 in Economy.  Het comfort gaat er dus zeker op vooruit! In totaal zullen er per dag 25 reizigers meer mee kunnen.

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia
Main Cabin Extrastoelen in 787
Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia
Business Classstoelen in 787 Dreamliner

Naar Schiphol

Het is nog even wachten, maar vanaf 8 januari 2020 zal er dus dagelijks tussen Philadelphia en Schiphol worden gevlogen met de Boeing 787-8 Dreamliner. Vluchten zijn nu al te boeken op de website van American Airlines. Je kunt dan ook de verschillende cabines boeken:

  • Main Cabine,
  • Main Cabine Extra,
  • Premium Economy,
  • Business Class.

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia

Je kunt bijvoorbeeld ook Main Cabine boeken en upgraden voor bijvoorbeeld €100,- naar Premium Economy.

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia

Beeldmateriaal: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *