Alle niet-essentiële winkels op Schiphol dicht1 min leestijd

schiphol lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alle niet-essentiële winkels achter de passport- en veiligheidscontrole op Schiphol zijn vanaf vandaag gesloten. Dat maakte de luchthaven gisteren bekend in een persbericht. De sluiting geldt zolang de harde lockdown van krach is.

Schiphol sluit niet-essentiële winkels

Vanaf vandaag zijn alleen noodzakelijke winkels zoals eetgelegenheden en drogisterijen geopend op Schiphol. Dat is in het belang van de vertrekkende en aankomende reizigers en zeker van de overtappende passagiers. Alle niet-essentiële winkels voor de paspoort- en veiligheidscontrole zoals op Schiphol Plaza zijn sinds zondagochtend al gesloten. Vanaf vandaag zijn ook alle andere niet essentiële winkels voorlopig dicht. Dit besluit is gisteren genomen na het debat in de Tweede Kamer. Vanwege de maatschappelijke verantwoording is het beter om niet-essentiële winkels te sluiten, zo luidt het advies.

Schiphol, Niet-Essentiêle winkels
Ook alle niet essentiële winkels achter de paspoort- en veiligheidscontrole zijn voorlopig gesloten. (Bron: Schiphol)

De laatste dagen klaagde het winkelpersoneel ondanks alle maatregelen al over niet voldoende beschermd te zijn tegen het virus. Daarom is besloten toch alle niet-essentiële winkels voorlopig te sluiten. Rutte heeft aan de luchthaven op dezelfde manier te willen behandelen als een winkelstraat. “Hoe minder personeel en passagiers er aanwezig zijn, hoe minder snel het virus wordt verspreid”, aldus de premier.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *