Alitalia, Iberia, Austrian en KLM behoren tot meest punctuele maatschappijen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is de laatste tijd erg stil rondom Alitalia. Vorig jaar kwam de SkyTeam maatschappij nog regelmatig in het nieuws. De samenwerking met Etihad bleek minder succesvol dat gedacht. Er was ook sprake van een overname door diverse partijen. Vorige maand kwam er beter nieuws. Zo maakte de Italiaanse maatschappij bekend tweede te zijn op het gebied van punctualiteit in januari. Met de beste ‘on time performance’ (OTP) ter wereld scoort de airline in februari het beste van alle maatschappijen.

Goed begin

Op het gebied van punctualiteit maakt Alitalia dit jaar een goede start. In januari was de OTP al hoog met 89,04%. Maar in februari ging het nog beter. Vorige maand kwam de maatschappij namelijk uit op 90,12%. Dit maakt Alitalia de meest punctuele maatschappij ter wereld. Dit blijkt uit gegevens van FlightStats. Dit is een onafhankelijk Amerikaans bureau dat iedere maand alle grote luchtvaartmaatschappijen op het gebied van stiptheid rangschikt. Hierbij worden de gegevens van alle vergelijkbare maatschappijen op het gebied van grootte en netwerk met elkaar vergeleken. De gemiddelde on time performance van alle airlines over de gehele wereld was in februari 77,6%.

Andere Europese maatschappijen deden het overigens ook niet slecht. Zo was Iberia een goede tweede met punctualiteit van 90,02%. Veel scheelt dat dus niet met Alitalia. De nummer 3 is Singapore Airlines met 90,01%. Op de vierde plaats komt Austrian met 87,84%. KLM staat op de vijfde plek met een punctualiteit van 87,35%. Dit is overigens een flinke stijging van meer dan 1% ten opzichte januari 2019.

Geen BlueBiz credits bij Alitalia; einde samenwerking KLM
Airbus A319-100 van Alitalia (Bron: Alitalia)

2018

De prestaties van februari bevestigen die van januari 2019, de maand waarin Alitalia de op een na beste luchtvaartmaatschappij ter wereld was op het gebied van stiptheid.  Deze positieve trend was al te zien in de cijfers van 2018. Hieruit blijkt dat Alitalia het op een na punctueelste bedrijf was in Europa. In vergelijking met de rest van de wereld was dat wel anders. De airline stond toen namelijk nog op de achtste plaats in het overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *