Alaska Airlines Mileage Plan – geen gratis stopover meer in Azië2 min leestijd

Alaska Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is bij Alaska Airlines Mileage Plan niet meer mogelijk om een gratis stopover te doen in Azië. Voorheen kon je bijvoorbeeld vliegen van Singapore naar Tokyo (stopover) en vervolgens naar een andere bestemming in Azië. Dit zag het programma als een enkele reis, waardoor je hiervoor bijvoorbeeld maar 25.000 punten in business class kwijt was.

Stopover niet meer mogelijk met Mileage Plan

Er is verder geen aankondiging geweest van Alaska Airlines, dus het was vrij onverwachts dat deze ‘maas in de wet’ niet meer mogelijk was. Bestaande boekingen blijven wel geldig, dus mocht je dit nog geboekt hebben voordat Alaska ermee stopte dan kun je gewoon reizen.

Deze stopover werkt nog wel voor andere bestemmingen. Zo kun je bijvoorbeeld met Finnair vliegen van Amsterdam naar Helsinki (stopover) naar London. Het programma ziet dit dus als een enkele reis, waardoor je een stuk minder punten kwijt bent dan wanneer je een retour boekt naar dezelfde bestemming. Een ander voorbeeld is van Amsterdam naar Helsinki naar Brussel. Een uitleg van het Alaska Airlines Mileage Plan programma kun je hier vinden op InsideFlyer.

Singapore Airlines award tickets nu te boeken

Het is nu ook mogelijk om een Singapore Airlines award ticket te boeken in het loyaliteitsprogramma. Dit kan voor zowel vluchten in Azië als van Europa naar Azië. Je betaalt het volgende tarief voor vluchten tussen Europa en Azië:

Singapore Airlines Mileage Plan

Wil je van Europa naar Azië reizen, dan kun je wellicht beter met Cathay Pacific vliegen. Je bent dan een stuk minder punten kwijt, maar je kunt wel alleen naar Hong Kong vliegen. Vanuit daar zul je een ander ticket moeten boeken als je verder wilt reizen dan deze stad. Een derde optie is om met Finnair naar Azië te reizen vanuit Europa. Dan ben je 32.500 miles kwijt in economy class of 60.000 miles in business class. Dit is de award chart voor reizen met Cathay Pacific:

Cathay Pacific Mileage Plan

H/T InsideFlyerUK, Afbeeldingen ©Alaska Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *