airBaltic vliegt ook weer naar Brussel2 min leestijd

Bombardier CS300 / Airbus A220 in airBaltic livery (Bron: airBaltic)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ook het Letse airBaltic is het netwerk weer langzaamaan aan het opstarten. Eerder schreven we al over de hervatting van vluchten naar Amsterdam. Inmiddels vliegt de airline naar 35 Europese bestemmingen, waarvan er negen deze week zijn toegevoegd. airBaltic vliegt nu ook weer naar Brussel. De uitbreiding van het netwerk hangt nauw samen met het Coronabeleid van de Letse regering.

Routenetwerk

Vanaf deze week voegt airBaltic dus negen nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Je vliegt nu met airBaltic direct naar Riga vanuit onder meer Amsterdam, Brussel, Dublin, Gothenburg, Lissabon, Praag, Reykjavik, Wenen en Zürich. Tallinn en Vilnius zijn ook hubs van de maatschappij die nu beter bereikbaar zijn.

De CEO van airBaltic, Martin Gauss, is blij met het aangepaste Coronabeleid van de Letse regering. Dit stelt de Baltische airline nu in staat is om meer vliegvelden te bedienen. Tegelijkerheid haalt hij de veiligheidsvoorzieningen in het kader van het Coronavirus aan.

Martin Gauss, CEO airBaltic“We welcome the decision of the Latvian government to ease the travel restrictions in place, while maintaining safety and health of the public as its top priority. It enables us to perform a number of additional routes vital for the connectivity of Latvia and the Baltic states.”

Airbus A220

airBaltic vliegt voornamelijk met Airbus A220-300 toestellen. Sterker nog, de airline wil alleen nog maar met dit type toestel vliegen. De laatste Boeing 737 vliegtuigen zullen dan ook snel de vloot verlaten. Bekijk hier de seatmap van de A220 bij airBaltic. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan onze Review van de Business Class cabine van airBaltic aan boord van de Airbus A220 (op de vlucht van Parijs naar Riga).

airBaltic A220-300
airBaltic Airbus A220-300 (Bron: airBaltic)

Voorzorgsmaatregelen

Ook airBaltic neemt maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Coronavirus. Zo volgt de airline uiteraard de richtlijnen van de Letse overheid. Daarnaast krijgen alle passagiers een speciale ‘basic care kit’ aan boord. In deze kit zit onder meer een mondkapje en desinfectiedoekjes. Op de airBaltic vlucht van Brussel naar Riga en v.v. kun je deze kit dus ook verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *