airBaltic neemt Bombardier CS300 in ontvangst

airBaltic CS300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Letse airBaltic heeft afgelopen week haar eerste Bombardier CS300 in ontvangst genomen. De maatschappij is launch customer van deze nieuwe generatie regional jets van de Canadese fabrikant. Woensdag 14 december zal de eerste reguliere vlucht worden uitgevoerd van Riga naar Amsterdam Schiphol. In totaal heeft airBaltic 20 orders voor de CS300, die de oude Boeing 737 vloot moeten gaan vervangen.

airBaltic CS300
Landing van de eerste CS300

CEO van airBaltic, Martin Gauss:

We zijn er trots op dat we onze eerste CS300 mogen verwelkomen en dat we de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld zijn die de CS300 – het meest innovatieve en technologisch geavanceerde vliegtuig ter wereld – ontvangen en commercieel inzetten. Bombardier’s CS300 vliegtuigen zijn integraal voor de uitvoering van airBaltic’s strategie ‘Horizon 2021’ en het vloot optimalisatie plan.

airBaltic CS300

De C-series van Bombardier biedt passagiers een vernieuwde ervaring in de regional jets markt, met bredere stoelen, grotere ramen en bagagebakken en verbeterde toiletten. Daarnaast is het toestel stiller, zuiniger en stoot het minder CO2 en NOx gassen uit.

airBaltic vliegt tweemaal per dag van Amsterdam naar Riga, Letland. De maatschappij heeft meer dan 60 bestemmingen in continentaal Europa, Scandinavië en CIS.

Naast Schiphol zet de airline het nieuwe paradepaardje de komende maand, afhankelijk van de dag, in naar München, Tallinn, Stockholm, Helsinki, Vilnius, Wenen en Barcelona. Het geplande schema is op de website te raadplegen (klik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *