American Express Nederland – verdien extra awardmiles met decemberuitgaven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Decembermaand, cadeaumaand.

Bepaalde bezitters van een American Express kaart hebben op 1 december 2016 per e-mail een persoonlijk aanbod ontvangen. Men krijgt bij besteding van €2.000 of meer met de American Express kaart in december eenmalig 5000 extra Award Miles. Bovendien maken de gebruikers van de kaart kans op één van de tien hoofdprijzen van 100.000 Award Miles.

Opvallend is dat niet iedere houder van een American Express kaart hetzelfde aanbod heeft ontvangen. Volgens enkele forumleden hebben zij een aanbod gekregen voor €1.000 en daarbij gratis 2.000 Award Miles. Ook zijn er kaarthouders die géén aanbod gekregen om extra Award Miles te verdienen. Waarschijnlijk omdat ze gemiddeld al genoeg uitgeven (lees: meer dan €2.000 per maand besteden). Deze laatste groep heeft enkel kans op één van de tien hoofdprijzen van 100.000 Award Miles. Om hiervoor in aanmerking te komen moet men minimaal een keer betalen met de kaart in de maand december 2016.

American Express december aanbieding
American Express december aanbieding

Ben je nog géén lid van American Express dan kun je via deze link de American Express Flying Blue Gold kaart een jaar gratis uitproberen en krijg je tevens tot 15.000 extra Award Miles kado.

Actievoorwaarden American Express Bonus Campagne

Door wie wordt de American Express Bonus Campagne (hierna: “Actie”) georganiseerd?
Deze Actie is uitgeschreven door American Express Services Europe Limited, kantoorhoudende te Amsterdam Zuidoost gelegen aan de Hoogoorddreef 15, Atlas-Arena Amerika Gebouw (hierna: “American Express”).
Toepasselijke Actievoorwaarden
Op de Actie zijn deze Actievoorwaarden van toepassing. Door aan de Actie deel te nemen aanvaardt de natuurlijke persoon die deelneemt aan de Actie (hierna: “Deelnemer”) de inhoud van deze Actievoorwaarden. De Actievoorwaarden kunnen te allen tijde kosteloos worden opgevraagd bij de Ledenservice via 020-504 8000 of op http://amexacties.nl/bonus. Van deelname aan de Actie zijn uitgesloten natuurlijke personen jonger dan 18 jaar.
Welke periode kunt u meedoen met de Actie?
De actie loopt van 1 december 2016 tot en met 31 december 2016 (hierna: “Actie Periode”). Alleen uitgaven gedaan tijdens deze periode komen in aanmerking om mee te doen met de Actie.
Hoe kunt u meedoen met de Actie?
Tijdens de Actie ontvangt u extra Membership Rewards® of Flying Blue Award Miles (hierna: “Bonus”), indien u aan onderstaande voorwaarden voldoet:
 • Gedurende de Actie Periode overstijgen uw uitgaven, verricht binnen uw American Express account, het aan u gecommuniceerde bedrag dat u minimaal dient uit te geven om voor de Bonus in aanmerking te komen.
 • Het kaartnummer en het daarbij horende account waarop u de mailing ontvangt is het geldende account dat in aanmerking komt voor het ontvangen van de Bonus
 • Alleen kaarthouders met een geldige kaart (hierna gedefinieerd) die lid zijn van het Membership Rewards programma of Flying Blue programma komen in aanmerking voor de Actie in overeenstemming met deze Voorwaarden. Volgens deze Voorwaarden wordt onder een “geldige kaart” verstaan een American Express® kaart die is uitgegeven door American Express Services Europe Ltd. in Nederland waarbij Corporate Cards en Business Cards zijn uitgesloten.
 • Uw account voldoet aan de voorwaarden van de Overeenkomst voor de American Express Consumenten Kaarthouders (er is bijvoorbeeld geen sprake van een betalingsachterstand) en aan de voorwaarden van het Membership Rewards- of Flying Blue programma.
 • Elke in aanmerking komende uitgave moet:
  • verschijnen op uw rekeningoverzicht binnen Online Services of de American Express App;
  • plaatsvinden in de Actie Periode;
  • niet onderwerp zijn (geweest) van een geschil, stornering of frauduleuze transactie;
  • geen kosten wegens te late betaling, contante geldopname, (jaarlijkse) bijdrage of andere vergoeding zijn; en
  • verband houden met een aankooptransactie met een geldige kaart en ingediend zijn door een aangesloten bedrijf of anderszins door onze systemen herkend kunnen worden als een transactie.
U kunt tijdens de Actie Periode slechts eenmaal de Bonus ontvangen. Deze hoogte van de voor u geldende Bonus is persoonlijk aan u gecommuniceerd via e-mail. Voor vragen kunt u bellen met de Ledenservice. De Bonus is persoonsgebonden, niet overdraagbaar, inwisselbaar of op verzoek uit te keren in geld.
Wanneer wordt de Bonus uitgekeerd?
Deze zal binnen 8 weken na afloop van de Actie Periode op uw account (van de hoofdkaarthouder) worden bijgeschreven. Voor Flying Blue American Express kaarthouders kan het langer duren voordat de extra Award Miles op het Flying Blue account is bijgeschreven, dit i.v.m. de maandelijkse datum van overschrijven welke per kaarthouder kan verschillen.
Bij weigering of niet aanvaarding van de Bonus, zal deze niet worden uitgekeerd.
Rechten en verplichtingen American Express
American Express behoudt zich het recht voor deze actie te allen tijde te beëindigen, te verlengen en/of deze actievoorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Hiervoor is geen aankondiging vereist.
In een situatie waarin deze Actievoorwaarden niet voorzien beslist American Express.
Overige
Indien u klachten heeft over de December Campagne of de toepasselijke Actievoorwaarden kunt u contact opnemen met de Ledenservice via 020-504 8000.

Welk aanbod hebben jullie van American Express ontvangen?

Reacties

 1. frankj zegt

  Oei….. Ik heb ook een mail ontvangen van AMEX. Wijziging van voorwaarden.. AMEX schrijft dat het tegemoet komt aan betere wensen van de klant. Er staat ook bij dat de koerswissel commissie omhoog gaat van 2,3 naar 2,5%. Heb even mijn VISA World card gecontroleerd en het percentage is bij VISA 2%. Dus je kunt je afvragen; wie betaald nu deze mooie actie? AMEX of de kaarthouder zelf?

  • Ready2board Ready2board zegt

   Goede vraag, maar dat kun je jezelf bij veel dingen afvragen.
   Bedenk wel dat deze opslagkosten van 2,5% zich enkel voordoen als je een betaling doet buiten de EU.
   Zolang je betalingen doet in Euros is er géén opslag.

 2. Alias zegt

  Geen email van AmEx ontvangen. Zoals frankj al aangehaald heeft, het verhogen van de wisselkoers draagt in mijn optiek niet bij aan het (beter) tegemoet komen aan de wensen van de klant. De reguliere – niet FB – AmEx-kaarten verschillen in geboden diensten weinig tot niets van de kaarten die rechtstreeks door de banken en/of ICS Card Services aangeboden worden. Bij de banken zitten ze veelal in het betaalpakket en via ICS kan je een kredietkaart voor een redelijke prijs krijgen. Voor beiden geldt dat de wisselkoersopslag lager ligt dan bij AmEx. Toegegeven, bij AmEx krijg je bij iedere aankoop punten maar dat zal vast niet volledig kosteloos zijn. Ik heb al bedacht de kaart te houden tot dat ik de nieuwe kaartbijdrage moet voldoen en in de tussentijd voor niet-Euro betalingen een andere kaart te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *