Air Transat volgend jaar weer naar Amsterdam en Brussel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Canadese luchtvaartmaatschappij Air Transat vliegt seizoensgebonden tussen Europa en Canada. De luchtvaartmaatschappij richt zich daarbij vooral op non-stop vakantievluchten tussen deze twee regio’s. In het winterseizoen vliegt de luchtvaartmaatschappij juist naar zonnige bestemmingen in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied. Door de uitbraak van het Coronavirus vliegt Air Transat dit jaar niet tussen Canada, Nederland en België. KLM vliegt de aankomende periode echter wel tussen Canada en Nederland. Hierdoor zijn beide landen toch bereikbaar.

Air Transat in 2021 naar Amsterdam en Brussel

Vanaf vrijdag 16 april 2021 wil de luchtvaartmaatschappij drie keer per week vliegen naar Amsterdam. Deze vluchten worden dan uitgevoerd op maandag, woensdag en vrijdag. Vanaf 27 juni komt daar een extra vlucht bij op zondag. Op de vluchten tussen Toronto en Amsterdam kom je uitsluitend de Airbus A330-200 tegen. Tickets voor deze vluchten zijn te koop vanaf €305 in Economy Class.

Naar Brussel wil Air Transat vanaf 2 mei vliegen. Vanaf Montreal wil de luchtvaartmaatschappij twee keer per week vliegen. Deze vluchten worden uitgevoerd op maandag en vrijdag. Op deze route wordt een A321LR ingezet op vrijdag. Op maandag vliegt er een A330-200 naar België. Vanaf 15 juni komt er een extra vlucht bij op donderdag en worden alle vluchten uitgevoerd met een A330-200.

Air Transat heeft twee verschillende indelingen voor de A330-200 in haar vloot. De eerste is voorzien van een vernieuwde cabine. Deze kun je herkennen doordat er 12 Club Class stoelen en 333 Economy Class stoelen aan boord zijn (3-3-3 indeling).  De tweede variant heeft eveneens 12 Club Class stoelen maar 320 Economy Class stoelen aan boord.

Mocht je binnenkort op reis gaan, dan is het verstandig om contact op te nemen met de partij waar je je reis geboekt hebt. Zij kunnen je meer vertellen over de huidige situatie en of de reis plaats kan vinden. Daarnaast is het ook verstandig om de website van de Nederlandse Overheid en de overheid van het betreffende land in de gaten te houden voor het laatste nieuws over het Coronavirus. De actuele Nederlandse reisadviezen kun je per land op Nederland Wereldwijd vinden. De vluchtschema’s en vliegtijden zijn aan verandering onderhevig. Kijk voor vertrek dus ook op de website van de luchtvaartmaatschappij om de laatste status van de vlucht te controleren.

Air Transat ©GreatCircleMapper

Afbeeldingen ©AirTransat & GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *