Air New Zealand Round The World Ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Via een kennis (bedankt Melanie!) kwam ik vorige week te weten dat Air New Zealand een Round The World Ticket aanbiedt aan een aantrekkelijke prijs. Deze zijn zeker voor de “leek” interessant indien je niet weet hoe je zelf een reis rond de wereld kan samenstellen via een “multi city” boeking met tools zoals ITA Matrix of Google Flights. De naam multi city zegt het eigenlijk al, je boekt een trip die in meerdere steden ter wereld stopt en waar je dan een aantal dagen of zelfs weken kan verblijven.

De schitterende "livery" van Air New Zealand
De schitterende “livery” van Air New Zealand

Air New Zealand bevindt zich eigenlijk in een unieke situatie aangezien het de enige airline ter wereld is die een Round The World (RTW) vlucht uitvoert met eigen toestellen vanaf London naar Nieuw Zeeland en Australië en terug. Stel je eens voor om een route te vliegen vanaf Londen richting Auckland, met een stop in Tokyo op de heenweg en een stop in Singapore op de terugweg?

Een mogelijke route...
Een mogelijke route…

Ok deze route is nog niet helemaal de wereld rond, maar het geeft je wel een idee van wat er mogelijk is met dit soort tickets. Of toch nog niet? Wel dan is hier nog een ander voorbeeld waarin je kan zien dat je een route kan vliegen richting de eilanden van Fiji en Tahiti in de Stille Oceaan!

Wie heeft er zin in een bezoekje aan de eilanden van de Stille Oceaan?
Wie heeft er zin in een bezoekje aan de eilanden van de Stille Oceaan?

Aan deze RTW tickets zijn wel een aantal regels verbonden, het is namelijk niet toegestaan om een eindeloos aantal stopovers te maken tijdens de reis. Maar de regels bieden genoeg opties want als je reist naar Nieuw Zeeland of Australië kan je kiezen uit een aantal steden om te stoppen, je mag er telkens eentje kiezen:

 • 4 stops in Azië (Hong Kong, Shangai, Singapore of Tokyo);
 • 2 stops in Amerika (Los Angeles of San Francisco);
 • 1 stop in Canada (Vancouver)
 • 3 stops in de Stille Oceaan (Cook Islands, Fiji of Tahiti).

Dit kan je dan ook nog verder combineren met een open jaw, dit is vertrekken uit een andere plaats dan waar je bent aangekomen. Het is toegelaten om nog meer stopovers toe te voegen aan de route, maar hiervoor zal je wel een meerkost moeten betalen!

Zijn jullie nog niet overtuigd? Laten we dan aan de hand van het eerste voorbeeld naar een ticket zoeken. Het startpunt voor deze zoektocht ligt op de site van Air New Zealand waar ze een hele sectie hebben voorzien voor deze RTW tickets. Er zijn legio mogelijkheden en een blik op de site laat je een aantal opties zien.

Air New Zealand RTW Ticket - Itineraries
Allerhande routes

Deze routes kunnen jouw fantasie stimuleren om een route samen te stellen, maar laten we terug gaan naar het voorbeeld van weleer om van London via Japan naar Nieuw Zeeland te vliegen en op de terugweg te stoppen in Singapore. Om een route te zoeken, kijk je best op de multi city boeking site van Air New Zealand. Je kan daar namelijk via een hele makkelijke wizard een route in elkaar knutselen zonder dat je jezelf suf hoeft te zoeken naar codes van vliegvelden. Het zoekscherm ziet er als volgt uit:

Air New Zealand RTW Ticket - Route Example
Met de Guided search kan je een heel eind komen op je zoektocht!

Wat is er nodig om een resultaat te krijgen? Wel je hoeft enkel het volgende te doen:

 • aan de linkerkant selecteer je het vertrekpunt, in het voorbeeld is dit London
 • aan de rechterkant kies je de bestemming, hier is dat Christchurch (NZ)
 • vervolgens kies je Auckland als het vertrekpunt uit Nieuw Zeeland
 • bovenaan kies je Tokyo als stopover
 • onderaan kies je Singapore als stopover
 • vervolgens kies je onderaan het scherm de data
 • klik op Search

De “Build your own trip” optie bovenaan het scherm zal een “ouderwets” multi city zoekscherm laten zien met allemaal vakjes die je moet invullen, terwijl de bovenstaande “Guided search” je grafisch toont hoe je zal vliegen wat voor sommige mensen iets duidelijker is.

Na een paar seconden verschijnen de resultaten van het zoekwerk…

Voor de eerste vlucht van London naar Tokyo zijn er 2 mogelijkheden, je kan namelijk vliegen naar Haneda of Narita, beide vluchten duren zo goed als evenlang en omdat je een stopover (als je langer dan 24 uur ergens verblijft) maakt in Tokyo maak het eigenlijk niet zoveel uit naar welke airport je vliegt. Beide vluchten worden uitgevoerd door British Airways, dus in tegenstelling tot de Star Alliance RTW tickets die je kan boeken, kan je via NZ een vlucht op British Airways (OneWorld alliantie) boeken.

Air New Zealand RTW Ticket - Flight 1
Vlucht 1 van London naar Tokyo (Haneda of Narita)

In dit voorbeeld heb ik ervoor gekozen om een week in Japan te verblijven en nadien door te vliegen naar Christchurch in Nieuw Zeeland, maar je kan die periode zo kort of zo lang maken als je zelf wil. Deze leg bestaat uit 2 segmenten want je vliegt van Tokyo Narita naar Auckland, waar je een layover hebt van 1h50 en vervolgens vlieg je verder naar Christchurch, beide vluchten worden uitgevoerd door Air New Zealand (NZ).

Air New Zealand RTW Ticket - Flight 2
Vlucht 2 van Tokyo naar Christchurch

Vervolgens heb je bijna 2 dagen om via eigen vervoersmiddelen van Christchurch naar Auckland (AKL) te gaan, ik weet het geen praktisch voorbeeld kom ik nu achter met het schrijven maar moeilijk gaat ook en vanaf AKL vervolgens een vlucht richting Singapore met ofwel NZ ofwel Singapore Airlines (SQ).

Air New Zealand RTW Ticket - Flight 3
Vlucht 3 van Auckland naar Singapore

Je hebt dan een aantal dagen om Singapore te verkennen of onveilig te maken en dan zijn er verschillende scenarios voor een rechtstreekse vlucht met SQ terug naar London.

Air New Zealand RTW Ticket - Flight 4
Vlucht 4 van Singapore naar London

Tijdens deze trip heb je 5 vluchten, bezoek je 3 landen en voor dit alles betaal je 1539,38 Euro. Ok de echte purist of mileage runner zal je zeggen dat kan véél goedkoper en dat is waarschijnlijk ook zo, maar Jan Modaal heeft niet de kennis noch de tijd om uren, dagen of zelfs weken te zoeken naar spotgoedkope tickets!

Air New Zealand RTW Ticket - Ticket Price

Daarom zijn deze Round The World tickets van Air New Zealand een interessante optie om een wereldreis samen te stellen door de talloze mogelijkheden die er zijn. Hebben jullie al ooit gebruik gemaakt van zo’n RTW ticket? Of misschien is jullie interesse gewekt? Jullie kunnen met al jullie vragen terecht in de opmerkingen onder dit artikel of jullie zijn allemaal welkom op het forum van Insideflyer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *