Cruisemaatschappij Loyaliteitsprogramma: Holland America’s Mariner Society

Cruisemaatschappij loyaliteitsprogramma

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel werd als eerste gepubliceerd op Insideflyer.com op 16 December 2015 door Marshall Jackson.

In ons laatste cruise artikel hebben we gekeken naar het kiezen van de juiste cruise maatschappij. In dit artikel zullen we ons focussen op het loyaliteitsprogramma van Holland America (HAL), de Mariner Society. Velen zijn al bekend met beloningsprogramma’s van vliegtuigmaatschappijen en hotels, maar de beloningsprogramma’s van cruises zijn inmiddels ook steeds populairder aan het worden en leveren meerdere voordelen op voor frequente cruise-reizigers.

Cruisemaatschappij loyaliteitsprogramma
Wanneer je denkt aan Holland America: verfijnde smaken, statige service en gastronomisch eten. En de Holland Amerika Mariner Society beloont zijn reizigers dan ook op een verfijnde manier. Fotocredit: Holland America

Elite Status

Ondanks dat ik liever minder dan meer status niveaus zie, zijn meerdere niveaus een trend in de cruise branche en voor een Mariner Society-lid zijn er vijf niveaus. Zoals het geval is bij de meeste cruise maatschappijen, kan je meedoen met het programma na je eerste cruise wanneer je de Ster Mariner status ontvangt, en beginnen vanaf daar de statusladder te beklimmen. Status wordt toegekend op basis van “cruise day credits” (1 dag cruisen = 1 credit) met de mogelijkheid bonuspunten te verdienen voor suite staterooms.

Cruisemaatschappij loyaliteitsprogramma
De Voordelen

Elk statusniveau, inclusief Star Mariner, ontvangt een uitnodiging voor een exclusieve “Welkom Terug” receptie. De andere voordelen zijn redelijk standaard: “verzamelgeschenken” en speciale aanbiedingen voor toekomstige cruises. Zodra je 30 cruise day credits hebt verzameld, word je verheven tot 2-Sterren Mariner en krijg je een aantal bijkomende voordelen zoals kortingen, een foto van het schip en de heilige graal in de cruise-wereld: de reversspeld.

Zodra je 75 cruise day credits hebt verzameld, word je benoemt tot 3-Sterren Mariner, en beginnen de voordelen respectabeler te worden. Je ontvangt 25 procent korting op wijnarrangementen, op de speciale-restauranttoeslagen, en zelfs op de kosten van de mini-bar. Ook kortingen op geselecteerde spa’s worden aangeboden. Je ontvangt een vroegtijdige aankondiging van nieuwe reisroutes en een vrijwaring van kosten wanneer je afwijkt van de normale “tocht” (wanneer je bijvoorbeeld een aantal dagen eerder wilt landen bij de haven in plaats van op de dag zelf).

Bij 200 cruise day credits, kom je bij de 4-Sterren Mariner status, wat heel behoorlijke voordelen oplevert die bijdragen aan een plezierigere cruise. Je krijgt prioriteit bij de check-in, prioriteit bij verlaten van het schip, prioriteit bij de kleinere schepen, en complementaire was- en persservice. Ook krijg je dezelfde kortingen als bij een 3-Sterren Mariner status, alleen dan 50 procent in plaats van 25 procent. Dit alles inclusief een complementaire wijnproeverij. Daarnaast ontvang je een gratis 1-jarig abonnement op Travel & Leisure of Food & Wine magazines.

Als je zoveel geluk hebt de 500 cruise day credits binnen te halen, kom je in de bovenste rang van de Mariner Society: 5-Sterren Mariner, en ontvang je een zeer respectabele lijst voordelen bovenop die van de andere statusniveaus. Je krijgt 2 gratis diners in de Pinnacle Grill (een gespecialiseerd restaurant), een gratis abonnement op Travel & Leisure of Food & Wine magazines en een vroegtijdige kennisgeving van vooraf te boeken kustexcursies. Opvallend genoeg ontvangen alleen 5-Sterren Mariners een afgeprijsd internet pakket. Hier slechts een klein voorproefje van de voordelen van de hoffelijkheid van Holland America voor topniveau 5-Sterren Mariners.

 • 50% korting op een 100-minuten internet pakket (slechts één keer per cruise)
 • Twee gratis diners bij het Pinnacle Grill restaurant (alleen gratis extra toeslagen)
 • Gratis Culinary Arts Center kookles (1 per cruise)
 • Gratis was- en persservice
 • Prioriteit bij verlaten van het schip
 • Prioriteit bij de kleinere schepen
 • Prioriteit bij inchecken
 • 50% korting op de speciale-restaurant toeslagen, wijnarrangementen, drankjes in het “Explorations Café” en alle mini-bar aankopen.
 • Gratis wijnproeverij
 • Een verzamelgeschenk dat je aan boort ontvangt
 • 15% korting op kleding met het Holland America Line logo die verkocht wordt aan boord (mogelijk exclusief reeds afgeprijsde kleding)
 • 15% korting op de artikelen van www.shophollandamerica.co
 • Kortingen op geselecteerde spa behandelingen van de Greenhouse Spa & Salon

Samenvatting

De Holland America Line maatschappij heeft de reputatie buitengewone service en fantastisch eten te verzorgen. De rederij biedt een respectabel beloningsprogramma aan met voordelen die je cruise ervaring verbeteren en je loyaliteit aan de maatschappij eren. De wat zeldzamere internetvoordelen zijn een wat mindere kant van het programma aangezien alleen leden met 5-Sterren Mariners status korting op internettoegang krijgen. Je kan alle details van de Mariner Society terugkijken op hollandamerica.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *