Air Moldova nieuwkomer op Brussels Airport

Air Moldova Embraer_190

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Moldova, de nationale luchtvaartmaatschappij van Moldavië, heeft aangekondigd vanaf 11 oktober op Brussel te gaan vliegen! De prijzen zullen vanaf €79 all-in per enkele reis bedragen. De airline mikt naast diplomaten en zakenmensen ook op de toerist.

Voor Brussels Airport is Air Moldova een nieuwkomer en ook Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, is een nieuwe bestemming. Het land dat ingeklemd ligt tussen Roemenië en Oekraïne is een nog vrij onbekende bestemming.

De nieuwe lijndienst tussen Brussel en Chisinau
De nieuwe lijndienst tussen Brussel en Chisinau

De route zal twee maal per week worden gevlogen: op dinsdag en op donderdag. Air Moldova gebruikt op deze route een vrij nieuwe Embraer-190 die de maatschappij in 2010 nieuw aanschafte van de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Vluchttijden

Dinsdag
Vertrek uit Chisinau om 06:30; aankomst in Brussel om 08:30 uur
Vertrek uit Brussel om 09:20; aankomst in Chisinau om 13:00 uur

Donderdag
Vertrek uit Chisinau om 07:30; aankomst in Brussel om 09:30 uur
Vertrek uit Brussel om 10:20; aankomst in Chisinau om  14:00 uur

Air Moldova Club

Air Moldova heeft een eigen frequent flyer programma dat ‘Club’ heet.

Air Moldova Club

Aangezien de airline geen partners heeft waarmee miles gespaard of uitgegeven kunnen worden, zal het voor de meeste reizigers niet interessant zijn. Maar mocht je veel van deze route gebruik gaan maken, dan zou ik hier zeker gebruik van maken. Mocht je je aanmelden voor dit frequent flyer programma, dan krijg je 300 miles cadeau.

Mocht je status hebben bij een andere airline, dan zou ik zeker navraag doen of Air Moldova wil status matchen. Je weet maar nooit…

Air Moldova Club

Routenetwerk en vloot

Air Moldova heeft nog een beperkt routenetwerk met op dit moment naast Brussel 24 andere bestemmingen. Deze bestemmingen worden aangevlogen met de in totaal zes vliegtuigen die de maatschappij bezit. Aan boord is zowel economy als business klasse.

  • 1x Airbus A319-100
  • 2x Airbus A320-200
  • 1x Airbus A321-200
  • 2x Embraer 190

De volgende bestemmingen worden aangevlogen: Athene, Antalya, Barcelona, Bologna, Brussel, Dublin, Verona, Larnaca, Lissabon, Londen, Madrid, Milaan, Moskou, Parijs, Rome, Sint-Petersburg, Istanbul, Frankfurt, Heraklion, Venetië, Turijn, Florence en Wenen plus seizoensbestemmingen Tivat en Corfu.

Routenetwerk Air Moldova
Routenetwerk Air Moldova

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *