Air France stelt nieuwe Business Class uit door vertraagde certificering2 min leestijd

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft eind vorig jaar haar nieuwste business class onthuld die aan boord komen van twaalf Boeing 777-300ER toestellen. Deze toestellen hebben ook de nieuwste business class aan boord, maar de eerste vlucht is al meermaals uitgesteld. 

KLM is nu ook gestart met de inbouw van de nieuwe Premium Comfort cabine in de Boeing 787-9 toestellen.

Air France stelt nieuwste business class uit door certificering

De eerste vlucht met de nieuwe cabines aan boord stond eigenlijk gepland voor oktober 2022. De inauguratie staat nu gepland voor 9 januari 2023. Het toestel met de nieuwe cabine is echter nog steeds niet toegevoegd aan de vloot.

Aan InsideFlyer laat een woordvoerder van Air France weten dat er meer tijd nodig is door de certificering van de cabine-indelingen. Deze certificering wordt gedaan door Boeing en is helaas nog niet afgerond. Na het afronden van de certificering is het toestel klaar om de eerste vlucht uit te voeren.

De luchtvaartmaatschappij verwacht dat het toestel deze maand aan de vloot toegevoegd kan worden. Er staan ook twee andere toestellen klaar met de nieuwe cabine. Deze worden kort na het eerste toestel toegevoegd aan de vloot.

De eerste route waarop het toestel met de nieuwste cabines ingezet zal worden is tussen Parijs Charles de Gaulle en New York JFK. In de zomerdienstregeling van volgend jaar vliegt het toestel naar bijvoorbeeld  Seoul, Shanghai Pu Dong, Tokyo en Dakar. Deze zomerdienstregeling start eind maart 2023.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Nieuwe Business Class stoelen in Boeing 777-300ER

De Business Class stoelen in deze serie van de B777-300ER toestellen zijn gemaakt door Safran Seats. De stoelen zijn voorzien van een groot 4K entertainmentscherm met betere beeldkwaliteit dan in de huidige cabines. Wil je jouw eigen Bluetooth headset gebruiken, dan is dit ook mogelijk. Persoonlijke apparaten kunnen opgeladen worden via een stopcontact, USB-A en/of USB-C aansluiting.

In de toestellen met de nieuwe cabines staan 48 Business Class stoelen, 48 Premium Economy stoelen en 273 Economy Class stoelen. De stoelen in de Premium Economy cabine zijn vergelijkbaar met die in de Airbus A350. assagiers in Premium Economy en Economy Class kunnen gebruik maken van een 13.3 inch 4K scherm. De mogelijkheid om een eigen Bluetooth headset te verbinden zal ook in die cabines aangeboden worden.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Afbeeldingen ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *