Air France start nieuwe Caribische route naar Belém2 min leestijd

Airbus A320 van Air France nabij Mérignac in Frankrijk (Bron: Unsplash / Vincent Genevay)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft niet alleen een flink aantal bestemmingen binnen Europa, maar ook in het Caribische gebied is de Franse maatschappij actief. Zo zijn er vluchten tussen Point-à-Pitre en Cayenne of Fort-de-France. Vanaf komend zomerseizoen zal daar een nieuwe verbinding bijkomen. Het gaat hier om de nieuwe Caribische route die Air France zal uitvoeren naar het Braziliaanse Belém.

Vanuit Point-à-Pitre naar Miami

Vanaf 30 maart 2023 vliegt Air France op nieuwe tijden rechtstreeks vanuit Point-à-Pitre naar Miami te vliegen. Deze vlucht zal plaatsvinden op donderdag en zaterdag. De terugvlucht vanuit Miami op vrijdag en zondag. Reizigers zullen worden vervoerd in een Airbus A320 van de maatschappij. Dit toestel biedt plaats aan 12 reizigers in Business Class en 156 reizigers in Economy Class. Het vluchtschema zal er als volgt uitzien:

Van Naar Vertrek (lokale tijd) Aankomst (lokale tijd) Dagen van de week Vluchtnummer
Point-à-Pitre (PTP) Miami (MIA) 16.30 uur 19.55 uur Do, za AF616
Miami Point-à-Pitre 09.55 uur 13.10 uur Vr, Zo AF617

Door de wijziging in vluchttijd geeft Air France reizigers uit Fort-de-France en Cayenne de mogelijkheid om ook naar Miami te reizen. Air France vliegt vanuit Parijs (CDG en ORY) naar Point-à-Pitre. Afgelopen winter had Air France ook de route naar Point-à-Pitre vanuit het Canadese Montreal. Deze route zal na april niet worden voortgezet.

Air France Caribische route naar Belém

Air France voert niet alleen een wijziging in vluchttijden door waardoor reizigers meer mogelijkheden hebben, maar ook komt er een nieuwe route bij. Vanaf 5 mei start Air France de nieuwe route vanuit Cayenne naar Belém. Deze Caribische route start vanuit Point-à-Pitre naar Fort-de-France via Cayenne naar het Braziliaanse Belém.  Het vluchtschema zal er als volgt uitzien:

Van Naar Vertrek (lokale tijd) Aankomst (lokale tijd) Dagen van de week Vluchtnummer
Cayenne (CAY) Belém (BEL) 15.40 uur 17.15 uur Vr AF602
Belém Cayenne 09.35 uur 11.10 uur Za AF603

Logischerwijs zullen deze vluchten ook met een Air France Airbus A320 worden uitgevoerd. Er is ook ruimte voor 12 reizigers in Business Class en 156 reizigers in Economy Class. De A320 van Air France is op deze en de andere Caribische routes uitgerust met gratis WiFi aan boord.

Air France start nieuwe Caribische route naar Belém

Flying Blue leden kunnen ook Miles en XP sparen op deze vluchten. Voor de vlucht tussen Cayenne en Belém. Spaar je bijvoorbeeld 15XP in Business Class. Reis je in de Economy Class, dan verdien je 5 XP per enkele reis.

Bron en beeldmateriaal: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *