Air France maakt zich op voor de Olympische Spelen3 min leestijd

Air France Olympische Spelen Paralympische Spelen 2024 sponsor.jpeg

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als officiële partner van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 maakt Air France haar borst nat voor een drukke zomer. De toch al drukke zomerperiode in Parijs krijgt een flinke toename van het aantal reizigers te verwerken met tot wel 20% meer reizigers dan normaal. Air France zegt echter volledig voorbereid te zijn op de extra reizigers én organiseert allerlei activiteiten om het beste van Air France aan de wereld te laten zien. 

Olympische en Paralympische Spelen 2024

Als host van de Olympische Spelen van 2024 speelt Frankrijk zich aardig in de kijker. Zowel voor de topsporters als de toeschouwers natuurlijk. Home carrier Air France speelt uiteraard ook een belangrijke rol in het vervoer van de sporters en het publiek. De maatschappij zegt 15% van de Olympische sporters en 35% van de Paralympische sporters van en naar Parijs te vliegen. Het gaat om tot 125.000 passagiers per dag, waarbij de pieken logischerwijs net voor en na de openings- en sluitingsceremonie liggen. Het gaat respectievelijk om 24 tot en met 26 juli en 11 tot en met 13 augustus 2024. Maandag 12 augustus zou de drukste dag zijn, aldus Air France. 

Air France Olympische Spelen

Om niets aan het toeval over te laten heeft Air France een indrukwekkend aantal van 15 reservevliegtuigen klaarstaan om in te vallen indien nodig. Het gaat om 7 long haul en 8 medium haul kisten. Om genoeg personeel te hebben begon AF vorig jaar al met de werving van 2.000 extra medewerkers, waaronder piloten, technici, cabin crew en ground staff. Verder zijn er voor de Olympische en Paralympische sporters speciale check-in counters. Het zal zelfs mogelijk zijn om in te checken bij het Olympic Village.

Air France Restaurant in het Palais de Tokyo

De drukte is ook een moment waarop Air France zich van haar beste kant kan laten zien. De maatschappij is er dan ook bij gebaat dat alles goed verloopt de komende periode. Om bezoekers van de Spelen de mogelijkheid te geven meer over AF te weten te komen zijn er ook allerlei activiteiten gepland in Parijs. 

Air France Olympische Spelen

Eén daarvan is het Air France Pop-up Restaurant dat tijdelijk haar deuren opent in het Palais de Tokyo en SPOT24. Van 27 juli tot en met 11 augustus 2024 kunnen bezoekers terecht in het Air France paviljoen in kunstcentrum Palais de Tokyo aan de Seine. Hier heeft de maatschappij ook een tentoonstelling over haar geschiedenis én de toekomst. Het pop-up restaurant serveert het Air France menu net zoals aan boord in de Business en First Class cabine. Vooraf reserveren is wel nodig, het menu kost een aardige € 85 per persoon.

Air France Olympische Spelen

Tussen 28 augustus en 8 september strijkt Air France neer bij SPOT24, direct naast de bekende Eiffeltoren. Hier wil de airline vooral laten zien wat de SAPHIR assistentie service kan bieden aan mindervalide reizigers. 

Bron foto’s: Air France

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *