Air France komt met nieuw Business en First Class menu op vluchten uit Amerika2 min leestijd

Nieuwe maaltijden Business en First Class Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kortgeleden introduceerde Air France nieuwe menu’s voor Business Class passagiers op korte vluchten. De Franse nationale maatschappij lijkt op het moment met de spreekwoordelijke Franse slag door haar service-aanbod te gaan. Er komen namelijk weer nieuwe menu’s, dit keer voor de Business en First Class passagiers op vluchten vanuit de Amerika naar Parijs. In dit artikel lees je welke nieuwe menu keuzes je binnenkort op trans-Atlantische lijnvluchten van Air France kunt verwachten.

Nieuwe maaltijden bij Air France

De kwaliteit van het harde product (stoel en cabine) heeft een belangrijke invloed op de ervaring van passagiers aan boord. Het eten en drinken is absoluut ook belangrijk. Een tegenvallende maaltijd maakt de vlucht gelijk een stuk minder. Als je in een premium cabine vliegt mag je natuurlijk sowieso wat meer verwachten. Zo ontwikkelde KLM een speciaal aanbod voor haar nieuwe Premium Comfort (Premium Economy) reisklasse. Daarmee wil de maatschappij ook een stukje kwaliteitsverschil laten zien met Economy Class.

Bij Air France is dat niet anders. Zo kwamen de Fransen vorige maand nog met nieuwe Business Class maaltijden op korte vluchten. De nieuwe maaltijdbox doet denken de door Marcel Wanders ontworpen Europe Business Class service van KLM.

Nieuwe Air France Business Class maaltijden

Air France laat het hier echter niet bij wat het menu betreft. Er komen namelijk ook nieuwe maaltijden voor Business en First Class passagiers die vanuit de VS naar Parijs vliegen. De Franse nationale trots sloeg daarvoor de handen ineen met Dominique Crenn die inmiddels 3 Michelinsterren op haar naam heeft staan.

De nieuwe menu’s zijn sinds begin deze maand beschikbaar op vluchten vanuit Chicago, Los Angeles, Miami, New York-Newark, San Francisco en Seattle. De overige Amerikaanse bestemmingen waar Air France non-stop op vliegt volgen later gedurende de zomerdienstregeling.

Dit zijn de nieuwe Business Class maaltijden

In totaal heeft Dominique Crenn 12 nieuwe maaltijden voor Air France samengesteld. In de Business Class cabine kun je onder meer de volgende gerechten verwachten:

 • Californian charbonnier met quinoa en marinière saus,
 • Open ravioli van courgette en tomaat met een saus van tomaat, hazelnoot en parmezaan.

Dit zijn de nieuwe First Class maaltijden

First Class passagiers kunnen onder meer de volgende menu-opties verwachten:

 • Kreeft met een speciale saus theeblaadjes en pico de gallo,
 • Mille-feuille met truffelsaus.

Trans-Atlantisch netwerk van Air France

Air France vliegt deze zomer op 17 Amerikaanse bestemmingen. Dat zijn Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, New York-Newark, Raleigh-Durham, San Francisco, Seattle en Washington DC. Vanaf 13 mei 2024 komt daar Minneapolis (Minnesota) bij. En op 23 mei start Air France met vluchten naar Phoenix (Arizona).

La Première is enkel beschikbaar op geselecteerde vluchten van Parijs naar New York-JFK, Los Angeles, San Francisco, Miami en Washington DC.

Bron foto’s: Air France

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “De Franse nationale maatschappij lijkt op het moment met de spreekwoordelijke Franse slag door haar service-aanbod te gaan.”

  Met de Franse slag? Echt? Haastig en slordig afraffelen, dus? Dat voorspelt dan niet veel goeds voor de hongerige passagiers.

  Of heeft iemand de klok horen luiden zonder te weten waar de klepel hangt?

 2. Van Gooiland zegt

  “De nieuwe maaltijdbox doet denken de door Marcel Wanders ontworpen Europe Business Class service van KLM.”

  Nou nou, dat is een nogal flinke schimpscheut aan het adres van de Fransen. Veel erger dan die afzichtelijke Wanders schoenendoos met oneetbare inhoud kan haast niet. Of het moet hondenvoer in blik zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *