Air France en KLM kondigen codeshare met Virgin Atlantic aan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France, KLM en Virgin Atlantic hebben een uitgebreide codeshare-overeenkomst aangekondigd voor trans-Atlantische vluchten. Reizigers van Air France en KLM kunnen straks uit 24 routes vanuit het VK kiezen richting Noord-Amerika, met een overstap in London Heathrow of Manchester. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam-Miami via Londen. Andersom krijgen klanten van Virgin toegang tot 58 routes naar de VS vanaf 18 Britse vliegvelden via Amsterdam en Parijs. De codeshares gaan 31 maart of 6 juni in, of zodra er toestemming is van de autoriteiten.

Onder de nieuwe overeenkomst kunnen passagiers met verschillende vluchten van de drie maatschappijen vliegen op één ticket en profiteren van betere aansluitingen. Ook wordt het mogelijk om miles te besteden en sparen. Vooral dat laatste is een mooie uitbreiding. Over wederzijdse elite-voordelen wordt nog niet gerept.

CEO Virgin eind 2018 met pensioen

Deze uitgebreide codeshare-overeenkomst is onderdeel van een uitgebreidere samenwerking tussen Air France-KLM, Virgin Atlantic en ook Delta. Er wordt bovendien gewerkt om de bestaande joint ventures van Delta met Air France-KLM enerzijds en Virgin Atlantic aan de andere kant samen te voegen. Echter is dit nog steeds afhankelijk van goedkeuring van het Amerikaanse Ministerie van Transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *