Air Europa – SUMA Loyaliteitsprogramma

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder schreven we al over het feit dat Air Europa Flying Blue ging verlaten als loyaliteitsprogramma. Sinds deze week is de luchtvaartmaatschappij gestart met haar eigen loyaliteitsprogramma, SUMA.

Soorten Miles

Air Europa heeft 2 soorten miles, SUMA miles en Level Miles. De SUMA miles kun je sparen bij het kopen van vluchten bij Air Europa of SkyTeam partners. Daarnaast kun je deze verdienen bij partners als NH Hoteles en Europcar. Dit soort miles kun je gebruiken voor vluchten of producten uit het SUMA programma. Hieronder vindt je een overzicht van de verschillende kosten van vluchten. De Level miles kun je gebruiken om een hoger niveau binnen het programma te halen. SUMA biedt Silver, Goud en Platinum aan als elite status. Deze miles kunnen verzameld worden in het kalender jaar.

Air Europa SUMA

Promotie & Elite status

Speciaal voor de launch heeft Air Europa een leuke bonus in petto! Bij het aanmaken van een nieuw account krijg je 787 SUMA miles gratis. Dit staat natuurlijk voor de B787. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van het basis niveau SUMA en de elite statussen die daarop volgen. Uiteraard krijg je met een status binnen de SkyTeam alliantie, nog steeds voordelen bij Air Europa.

Voordelen Status

Ga jij gebruik maken van dit nieuwe programma? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Reacties

 1. Stormbreaker zegt

  Ralph, weet jij ook of je zo de Mini fare tarieven van Air France kan omzeilen waarbij je geen FB kan sparen? Mijn vluchtnummers zijn allemaal AF. Misschien worden die wel gecodeshared door Air Europa…

 2. Steven Tor zegt

  Op de Air Europa website staat dat je als gold of platinum een persoon die samen met jou geboekt is mee in de lounge mag nemen… Volgens de Skyteam regels hoeft hij enkel op dezelfde dag met een Skyteam vlucht te vliegen. Dat worden epic battles met lounge dragons… 😉

 3. Denzi zegt

  Het SUMA programma ziet er op eerste hand interessanter uit dan FB. Zal wat meer deep dive moeten ingaan, maar het lijkt makkelijker om status te halen op basis van QF en de gratis BC upgrade ziet er ook wel aantrekkelijk uit, of zal dit alleen op AirEuropa operated flights zijn (wat ik overigens echt een waardeloze maatschappij vind, 1x meer gevlogen en nooit meer)

 4. Stormbreaker zegt

  Kan iemand mij een directe link geven waar het inschrijfformulier staat? Ben al 2 dagen op de hele site van Air Europa aan het zoeken, kan het nergens vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *