Air Canada Premium Economy beschikbaar vanaf Amsterdam en Brussel

Air Canada Premium Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds afgelopen weekend biedt Air Canada een Premium Economy Class aan op de route tussen Amsterdam Schiphol en Toronto Pearson. Dit komt door de upgrade van een Boeing 767-300 naar een grotere Airbus A330-300. Deze laatste biedt 27 full flat stoelen in de business class, in een schuine 1-1-1 opstelling, 21 Premium Economy Class stoelen in 2-3-2 opstelling en 244 Economy Class stoelen in 2-4-2 opstelling. De capaciteit in zowel Economy als Business class wordt hiermee flink verhoogd. Wel leveren Economy passagiers een inch aan beenruimte in. Met het geupgrade vliegtuig is Air Canada de eerste maatschappij die een aparte Premium Economy reisklasse aanbiedt op transatlantische vluchten vanaf Schiphol.

Air Canada
Air Canada A330 in het oude livery

Air Canada Premium Economy

Passagiers in de Air Canada Premium Economy profiteren vooral van meer ruimte. Zo is er 7 inch meer beenruimte en 3 inch meer recline vergeleken met Economy. Per rij is er een stoel minder. Ook heeft elke stoel een powerport en cocktailtafeltje in de armleuning. Op de grond is er priority check-in, boarding en bagage afhandeling beschikbaar. Verder mogen passagiers één stuk meer bagage meenemen. Andere premium features aan boord zijn betere maaltijden en drinken, servies, amenity kit en USB-port.

"<yoastmark

Dienstregeling en Brussel

Naast de upgrade in capaciteit gaat Air Canada na de winter ook vaker vliegen naar Amsterdam. Tot en met 27 maart wordt er op maandag, donderdag en zaterdag gevlogen. Daarna wordt de route dagelijks uitgevoerd, ondanks de recente concurrentie van Jet Airways. Sinds enkele weken is ook op de dagelijkse route van Montréal naar Brussel de Premium Economy beschikbaar. Ook deze vlucht wordt met een Airbus A330-300 uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *