Goedkoop met Avios naar VS door uitbreiding Air Berlin

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Berlin voegt drie Airbus A330-200 toestellen toe aan de vloot. Daarmee kan het aantal lange-afstandsvluchten flink vergroot worden! Aangezien Air Berlin alleen vanuit Berlijn en Düsseldorf naar verre bestemmingen vliegt, is Düsseldorf een interessante vertrekplaats voor Nederlanders en Belgen.
Als je lid bent van het frequent flyer programma van British Airways is het aantrekkelijk om Air Berlin te vliegen door Avios in te wisselen, vanwege de lage taksen!

Drie extra Airbus A330-200 toestellen

De eerste van de drie geleasde toestellen zal deze maand bij Air Berlin arriveren. De vloot van nu 14 toestellen zal dus op termijn uit 17 toestellen bestaan. De toestellen worden uitgerust met 19 business class stoelen die volledig plat kunnen en 271 stoelen in de economy class. Daarvan worden 46 zogenaamde XL-stoelen vooraan in het vliegtuig op rij 14 t/m 19 geïnstalleerd die 20% meer beenruimte geven.

Seat map van de Air Berlin A330-200
Seat map van de Air Berlin A330-200 (bron: seatguru.com) Klik op afbeelding om te vergroten.

De andere twee A330-toestellen moeten voor het einde van april afgeleverd zijn.

air berlin a330 business class
De business class in de A330 van Air Berlin met een 1-2-1 opstelling.

Winterschema: 45% meer vluchten naar de USA!

In het komende zomerseizoen wordt het aantal vluchten naar de VS al uitgebreid. Maar in het winterseizoen van 2017-18, dat begint in oktober, neemt het aantal vluchten naar de VS nog verder toe met zo’n 45%.

Vanaf Düsseldorf zijn er drie nieuwe bestemmingen:

  • Orlando: 5 vluchten per week
  • Boston: 4 vluchten per week
  • San Francisco: 4 vluchten per week

Op de route naar New York komen vanuit Düsseldorf twee extra vluchten per week. De andere bestemmingen in de VS zijn Los Angeles, Miami en Fort Myers. Vanuit Berlijn wordt ook nog naar Chicago gevlogen.

Lage taksen bij inwisselen Avios

Voor degenen die lid zijn bij British Airways Executive Club is het interessant om je Avios bij Air Berlin te spenderen. De toeslagen zijn namelijk een heel stuk lager dan als je een BA-vlucht zou boeken.
We hebben pas een handleiding over British Airways Executive Club geschreven. In één van de delen gaat het over je toeslagen zo laag mogelijk kunt houden.
Door de lagere toeslagen bij Air Berlin is het daardoor aantrekkelijk om deze te boeken in plaats van BA of AA. Vanuit de VS betaal je zelfs helemaal geen brandstoftoeslag! Een ticket van New York naar Düsseldorf heeft maar €5 aan toeslagen!

Dit is te zien aan de hand van een voorbeeld: economy class van Düsseldorf naar New York en weer terug.

Avios inwisselen - DUS-NYC

Als we vanaf Düsseldorf naar New York willen vliegen met BA kost dat 17.000 Avios (off-peak) en €249.
Boeken we deze vlucht met Air Berlin, dan kost dit 20.000 Avios (geen peak / off-peak kalender) en €81

Avios inwisselen - DUS-NYC

Voor de terugreis wordt het helemaal goedkoop! Terwijl je bij British Airways €165 kwijt bent aan toeslagen, is dit bij Air Berlin slechts €5 !

Voor de heen- en terugreis zou je met BA in totaal 34.000 Avios en €414 kwijt zijn. Bij Air Berlin kost het 20.000 Avios en €86. Hoewel je wat meer Avios kwijt bent, is het een enorme besparing op toeslagen!

Avios inwisselen - DUS-NYC

En hier de terugreis met BA:

Avios inwisselen - DUS-NYC

Overige bestemmingen Air Berlin

Naast de al genoemde bestemmingen van Air Berlin in de Verenigde Staten vliegt de airline ook naar de volgende verre bestemmingen:

  • Cancun in Mexico
  • Varadero in Cuba
  • Havana in Cuba
  • Punta Cana in de Dominicaanse Republiek
  • Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek
  • Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *