Air Canada Aeroplan awards duurder vanaf 1 september2 min leestijd

Boeing 787-9 Dreamliner van Air Canada boven de Rocky Mountains (Bron: Air Canada)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Canada heeft onlangs aangekondigd dat Aeroplan awards vanaf 1 september 2022 in prijs gaan stijgen. Aeroplan staat o.a. bekend van de vele partners en mogelijkheden om stopovers te boeken.

Air Canada Aeroplan awards worden duurder

Vanaf 1 september 2022 ben je dus meer Aeroplan punten kwijt om een award te boeken. Tussen Europa en Noord-Amerika valt de devaluatie mee. Zo ben je voor partner awards tussen beide continenten vanaf 1 september minimaal 90.000 punten kwijt en dat is 5.000 meer dan op dit moment het geval is. First class awards gaan omhoog van 120.000 naar 130.000 punten.

Lufthansa, A380, First Class
Lufthansa first class awards tussen Europa en Noord-Amerika kostten vanaf 1 september 2022 minimaal 130.000 Aeroplan punten. (bron: Lufthansa)

Ook awards tussen Europa en Noord-Amerika met een afstand van meer dan 8.000 miles stijgen licht. Voor een business class award op deze afstand ben je vanaf 1 september 110.000 punten kwijt. Voor first class awards is dit 140.000 punten. Op vluchten vanuit Noord-Amerika naar Zuid-Amerika en over de Grote Oceaan ben je meer punten kwijt. Binnen Zuid-Amerika blijven de meeste awards even duur. Alleen voor lange vluchten ben je vanaf 1 september meer punten kwijt.

De Business Class (Signature Class) cabine aan boord van de Boeing 787 Dreamliner van Air Canada (Bron: Air Canada)
Air Canada Aeroplan awards gaan vanaf 1 september 2022 in prijs omhoog. (Bron: Air Canada)

Deze wijzigingen zijn alleen van toepassing op het moment dat je de vlucht boekt. De datum van je vlucht mag wel na 1 september 2022 zijn. Meer details over deze devaluatie kun je vinden op loyaltylobby.com. Daar vind je ook de huidige award chart en de nieuwe award prijzen. Vooralsnog komen er geen veranderingen in het stopover beleid van Aeroplan.

Conclusie

Het komt helaas voor dat een loyaliteitsprogramma zo nu en dan de awards aanpast. In de meeste gevallen pakt dit voor de leden niet positief uit aangezien veel awards dan duurder worden. Voor de Nederlandse valt is de devaluatie mee aangezien je alleen voor partner awards naar Noord-Amerika slechts 5.000 meer punten kwijt bent. Dit geldt dus niet voor vluchten met Air Canada zelf. Ook voor awards richting het Midden-Oosten en Azië zijn er vooralsnog geen wijzigingen. Ben je van plan je Aeroplan punten ergens anders in de wereld in te gaan zetten? Dan is het wellicht een goed idee om deze voor 1 september 2022 te gaan besteden aangezien deze awards dan in prijs omhoog gaan.

Uitgelichte afbeelding: Air Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *