Air Berlin Topbonus Servicecard; gratis bagage en stoelreservering2 min leestijd

Airberlin

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mensen in het zuiden en oosten van het land is Düsseldorf Airport vaak een goede uitvalsbasis, met een groot netwerk binnen Europa en ook steeds meer intercontinentaal. Je kunt dan bijna niet om Air Berlin heen. Voor passagiers die vaker met de maatschappij vliegen maar (nog) geen elite status hebben gehaald is er de Topbonus  Servicecard. Per jaar kost deze €119. Er zijn verschillende voordelen die, afhankelijk hoe vaak je vliegt, de kosten er meer dan uithalen.

Bagage

Houders van een Topbonus Servicecard krijgen op alle tickets een extra stuk bagage (à 23kg in Economy of 32 in Business). Dit geldt ook voor vluchten geboekt in EconomyLight waar normaal gesproken alleen handbagage inbegrepen is. Dit scheelt minstens €15-35 afhankelijk van de vluchtlengte. Heb je al een ticket waar één stuk bagage inclusief is, dan bespaar je minstens €70-150 voor een tweede koffer!

Reis je dus met enige regelmaat met meerdere stuks bagage, dan haal je al snel voordeel uit je Servicecard. Afhankelijk van je route en het aantal vluchten kun je ook het rekensommetje maken of het goedkoper is Light tickets te boeken met Servicecard of gelijk een Classic ticket inclusief bagage.

topbonus servicecard bagage
Overzicht van de standaard toelage en die van cardholders

Ook kun je er voor kiezen in plaats van een extra stuk bagage een sport item kostenloos in te checken. Dit moet je dan wel van te voren aanvragen.

Gratis stoelreservering

Een ander groot voordeel is gratis reservering van standaard stoelen voor de kaarthouder, een medereiziger en kinderen onder de 12. Stoelen in de categorie ‘B’ zijn gratis waarmee je minimaal €9-25 per vlucht bespaart afhankelijk van de afstand. Daarnaast krijg je €10 op stoelen in de A categorie (Preferred en XL met extra beenruimte) op short en medium haul vluchten en €15 op longhaul vluchten.

Geldigheid

De Topbonus Servicecard is na aanschaf 12 maanden geldig op vluchten uitgevoerd door Air Berlin of NIKI. Het is dus niet geldig bij andere Etihad of Oneworld partners, zelfs al is het op een codeshare met AB vluchtnummer. Verder is het ook een vereiste dat je met je Topbonus nummer miles spaart op je vlucht. Je kunt dus geen gebruik maken van de Servicecard terwijl je naar bijvoorbeeld BA Executive Club crediteert. Verder geldt dat je kaart geldig moet zijn op de vluchtdatum.

Topbonus Servicecard

Conclusie

Passagiers die (nog) geen status bij Topbonus, Oneworld of de Etihad Partners hebben en regelmatig shorthaul vliegen of een enkele keer longhaul kunnen zeker goed profiteren van de Servicecard. Vooral als je (excess) bagage meeneemt heb je de aanschafprijs er al snel uit. Ga je als gezin een longhaul vlucht maken dan kost het reserveren van standaard stoelen al €100. Als je dan van plan bent nog een andere vlucht met AB te maken of extra bagage mee te nemen is de keuze snel gemaakt. Voorzie je vluchten met Air Berlin? Overweeg dan zeker de Topbonus Servicecard! Hier vind je een overzicht van de toeslagen en fees waarop je kunt besparen.  Aanmelden kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *