Air Belgium voert tijdelijk vluchten uit voor SriLankan1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air Belgium voert sinds afgelopen vrijdag tijdelijk vluchten uit voor SriLankan. Het gaat om de routes vanuit Colombo naar Frankfurt, Dhaka en Dubai. Eerder dit jaar kreeg de Belgische maatschappij al toestemming voor gerechtelijke reorganisatie.

Air Belgium vliegt voor SriLankan

Luchtvaartmaatschappij Air Belgium voert al een tijdje zogeheten wet-lease vluchten uit. Hierbij vliegen de toestellen onder de naam van Air Belgium terwijl ook de crew van Air Belgium is. Alleen de catering is van de maatschappij zelf. In dit geval is dat dus SriLankan. Het is niet voor het eerst dat Air Belgium wet-lease vluchten uitvoert. Eerder vloog de Belgische maatschappij al voor British Airways en sinds september is Air Belgium ook te zien op vluchten van LOT Polish Airlines. De maatschappij probeert op deze manier nog winst te behalen aangezien dit met eigen vluchten niet rendabel bleek te zijn.

Air Belgium, SriLankan
Air Belgium voert vluchten uit voor SriLankan. (Foto: Air Belgium)

Sinds afgelopen vrijdag vliegt Air Belgium ook met toestellen voor SriLankan Airlines. Vanuit hoofdstad Colombo vliegt Sri Lankan met deze toestellen dus naar Frankfurt, Dhaka en Dubai. De Belgische maatschappij maakt hierbij gebruik van een Airbus A330-200 toestel. Het betreft hier toestel met code OE-LAC) dat de afgelopen maanden nog voor het Franse Corsair vloog. Sri Lankan heeft zelf ook Airbus A330 toestellen in de vloot zitten. De reden dat de maatschappij nu toestellen ‘leent’ van Air Belgium is dat er een tekort aan toestellen is. Sri Lankan had de afgelopen maanden te maken met twee toestellen die aan de grond stonden waardoor er veel vluchten moesten worden geannuleerd. Met deze wetleaseovereenkomst kan dit tekort tijdelijk worden opgevuld.

Uitgelichte afbeelding: Air Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *